Локо Пловдив ще получи 1 млн. за Нтело


Н. Гавазов

Локо Пловдив ще получи 1 млн. за Нтело

Локомотив Пловдив продаде нападателя Мичи Нтело на швейцарския Ивердон. Вчера 23-годишният белгиец бе представен от новия си клуб, а от трансфера в касата на "Лаута“ ще влезе малко под милион евро. Таранът ще се събере в новия си тим с бившия футболист на Пирин Благоевград Уго Комано, който премина в отбора след края на миналия сезон.

Нтело подписа с Ивердон тригодишен договор. Клубът не стартира добре сезона и в момента се намира на предпоследната 11-а позиция с актив от 2 точки след пет изиграни двубоя. В Швейцария предричат сериозно бъдеще на белгиеца и смятат, че няма да се задържи задълго в новия си тим, а веднага ще бъде забелязан от по-силните отбори в страната, както и такива от чужбина.

Мичи Нтело се присъедини към Локомотив в началото на тази година. За този период той записа 18 мача с екипа на черно-белите и реализира 6 попадения, което веднага прикова вниманието на клубове от чужбина към него. През тази кампания изигра 3 срещи, в които се разписа веднъж – при 2:2 в дербито с Ботев Пловдив.

Мичи Нтело е бил цел не само на Ивердон, а и на италианския Палермо. Швейцарският тим е надцакал опонента си от Серия Б и си осигури услугите на белгиеца.

"Палермо също го следеше изкъсо и искаше да го има в редиците си, но нямаше средствата, с които да завърши сделката. Италианският клуб съжалява, че не го привлече, защото Нтело е завършен играч – притежава мощ, завършващ удар и техника, което е достатъчно за един модерен нападател“, написаха в Швейцария.

През лятото Локомотив Пловдив бе напуснат от Динко Хоркаш, Бабакар Дион, Евандро, Мартин Райнов, Йоан Бай и Роман Иваноф. Всичките си тръгнаха от "Лаута“ като свободни агенти и в касата на черно-белите не влязоха средства. След продажбата на Нтело смърфовете ще се насочат към привличането на нападател, като по всяка вероятност той ще бъде чужденец. Любослав Пенев заяви, че иска нов таран, но не на всяка цена, а само при положение че се намери качество.

  Сподели
26