Локо София се подсилва с крило от Полша?


Н. Гавазов

Локо София се подсилва с крило от Полша?

Локомотив София очаква крило от Полша до няколко дни, съобщава "Тема Спорт“. Става въпрос за играч, който направо ще подпише договор с клуба. Засега името му се пази в тайна. Свободен агент е. Според запознати футболистът е свързан с бившия отбор на Симеон Славчев и Анте Аралица – Виечиста Краков. Не е изключено това да е словенецът Саша Живец. 33-годишният състезател мина през ЦСКА през сезон 2011/12. С привличането на въпросния флангови играч Локо ще сложи край на лятната си селекция. Преди дни клубът подписа с 25-годишния френски централен защитник Мамаду Диара.

Очаква се играчът от Полша да бъде обявен до края на седмицата и да попадне в групата още за гостуването на Локомотив Пловдив. Както е известно, мачът бе преместен от събота за неделя (1 септември) в 17:00 часа.

Ден по-късно (понеделник) червено-черните навършват 95 години. Локомотив София е създаден на 2 септември 1929-а. Столичните железничари обаче ще отложат празненствата с няколко дни. Кулминацията им ще бъде на стадиона в "Надежда“ на 8 септември (неделя). За тогава е планиран шоумач между сегашния състав на Локо Сф и ветерани на клуба. Ще има празничен концерт. Един от организаторите и отговорник за ветераните е бившият футболист и треньор на червено-черните Антон Велков.

В същото време стана ясно, че капитанът Валентин Николов почти сигурно ще пропусне и гостуването на Локомотив Пловдив. Очаква се атакуващият халф, който се възстановява от контузия, да е готов след паузата за националните отбори.

В Локо Сф пък работят усилено по поддръжката на терена си. Снощи на него се игра двубоят Септември Сф – Локо Пд, а в петък ЦСКА-София ще приеме Ботев Пд. Причината е затварянето на "Васил Левски“ за концерти и ремонти на терена след това.

  Сподели
29