Алекс Колев: Дербито с ЦСКА трябва да се играе на "Герена" с гостуваща публика


FUTBOL-TV

Алекс Колев: Дербито с ЦСКА трябва да се играе на

Централният нападател на Левски - Александър Колев бе избран за №1 на месеца в анкетата на Пресклуб "България“ сред спортните редакции и медии. Той получи 22 от общо 24 гласа, а негов подгласник стана Георги Чорбаджийски от ЦСКА.

"Приятно е, когато получаваш такива награди, изисква доста труд, постоянство и работа. Дава самочувствие и увереност и от мен си зависи да продължавам в същия дух“, каза той веднага след като получи значката "Златна топка“. Това е втората такава награда за него след като преди три месеца той стана и голмайстор на първенството в ефбет Лига като играч на Крумовград.

Левски, който е лидер във временното класиране с 15 точки, трябва да покаже реакция след неубедителната игра срещу Хебър и да зарадва привържениците си с победа срещу Спартак Варна през уикенда, заяви нападателят на “сините" Александър Колев. 26-кратните футболни шампиони на България спечелиха с 1:0 срещу тима от Пазарджик на собствения си стадион и ще търсят нов успех в гостуването във Варна в събота от 19:00 часа срещу варненци, които са само на две точки зад тях.

“Левски излиза за трите точки, независимо срещу кого играе. Длъжни сме да реагираме след недобрата игра в мача срещу Хебър, да се представим по-добре и да победим по-убедително. В началото на първенството сме, сезонът е в зародиш и не сме направили нещо кой знае какво. Ние сме длъжни да побеждаваме и да радваме феновете. Ръководството е поставило цели и ние, футболистите, сме длъжни да ги гоним. Дали летим във въздуха мога да кажа 7-8 кръга преди края на първенството", заяви Колев, който бе избран от останалите футболисти в елита за най-добър играч на месеца.

Колев призна, че на почивката старши-треньорът Станислав Генчев им е казал, че 8 играчи трябва да бъдат сменени. "Честно казано, реалист съм, усещах се добре, тичах, не мисля, че бях от тези осем, гледах и GPS-ите, това в кръга на шегата. Трябва да играем по-добре в следващите мачове“.

“Критики винаги ще има, особено в най-големия гранд в България. Има и такива мачове, това казах и в съблекалнята. Важното е да спечелиш трите точки. Не искам да подценявам Хебър, но мисля, че имаха една точка преди срещата с нас. Феновете бяха в еуфория и очакваха победа с 4-5 гола, но и Хебър си търсеше своето. Просто трябва да играем по-комбинативно в предни позиции и да не грешим толкова много. Треньорът ни учи да бъдем по-агресивни, а ние не бяхме на нужното ниво. Надявам се да сме си взели поуки и да покажем по-добро лице срещу Спартак Варна".

Запитан дали стъпват здраво на земята след летящия старт в шампионата, Колев отговори:

"Началото на първенството, още сме пети-шести кръг, още сме в зародиша, има доста мачове, не сме направили кой знае какво. Нормално е Левски да побеждава, да доминира и да радва феновете. Гледаме мач за мач. Ръководството е поставило цели и сме длъжни да ги преследваме. Седем-осем кръга преди края мога да кажа дали летим и дано да сме в същата позиция“,

Александър Колев е твърд титуляр в схемата на Генчев, но до него се въртят Евертон Бала и Мустафа Сангаре. Нападателят на “сините" заяви, че няма претенции с кой от двамата ще играе, тъй като всеки от тях си има положителните страни.

“Аз гледам себе си. И с двамата ми е удобно да играя, тъй като са бързи футболисти. Когато аз искам топката и гардирам, те могат да играят в дълбочина. С Бала взаимодействаме една идея повече, но Сангаре е много мощен и ако му дадеш топката зад гърба на защитата, той може да се освободи с лекота. Нямам предпочитания. С който ме пусне треньорът, с него играя", продължи Колев и добави, че е пропуснал твърде много положения в последните кръгове и се надява да коригира това.

“Винаги се стремя към максимума и анализирам всеки мач. Имах една добра възможност с Враца, имах и една срещу Лудогорец. Можех да имам повече голове, но се радвам на това, което сме направили до момента. При нас доста момчета вкарват голове и това е добре за отбора. Важното е Левски да печели".

В последната седмица се разрази сага с предстоящия мач Левски – ЦСКА, който към момента е насрочен за стадион “Виваком арена - Георги Аспарухов" без гостуваща публика. Колев е на мнение, че всяко дерби трябва да се играе на стадиона на отбора-домакин и на него да има фенове и на двата отбора: “За мен дербито трябва да се играе на клубен стадион с домакинска и гостуваща агитка, както е по целия свят. Клубното ръководство обаче излезе с позиция и ние се съобразяваме с него".

Очаква се в близките часове или дни националният селекционер Илиан Илиев да обяви групата на България за мача срещу Беларус на 5 септември.

"Не знам дали съм от основните футболисти, днес-утре трябва да разберем повиквателните. Илиан Илиев направи добър колектив, добро ядро. Изглежда вече като клише като казваме с какви отбори играем, но виждате, че Унгария и Сърбия бяха на европейско първенство, а ние показахме добро лице срещу тях. Сега се изправяме срещу отбор от нашия ранг и мисля, че имаме възможност да спечелим. Трябва да си повярваме малко повече и да накараме цяла България да се усмихне с позитивен резултат", завърши той.

  Сподели
28