Черно море съкруши Левски на Тича (видео)


Л. Михайлов

Черно море съкруши Левски на Тича (видео)

Черно море развенча Левски с 3:1 на собствения си стадион Тича. С този успех варненци прекъснаха серията си без победа над сините, която бе продължила 33 години.

Капитанов, Паломино и Петков изковаха категоричната победа за домакините. Иван Цветков хвърли един „спасителен пояс" след пряк свободен удар, но това не бе достатъчно. „Сините" не показаха силната игра, която са свикнали да наблюдават феновете, допуснаха много грешки и напълно закономерно си тръгнаха с наведени глави.

Домакините започнаха със самочувствие и в шестата минута едно от новите попълнения на „моряците" Паломино нацепи горната греда на вратата, пазена от Пламен Илиев, с бомбен удар от около 30 метра.

Гостите от София явно не очакваха толкова офанзивно настроена игра и на моменти не успяваха да реагират адекватно на действията на „моряците". Владимир Гаджев действаше доста стабилно по средата на терена, търсеше извеждащия пас или своя специалитет - мощен удар от дистанция, но домакините на време неутрализираха неговите съотборници Иван Цветков и Шюрд Арш, които с нищо не впечатлиха през първите 45 минути. Липсваше бързината в синята атака, импровизацията в противниковата половина и идеята в нападение, както беше в мача със Славия в първия кръг.

 

Логично или не, Черно море първи отри резултата. В 35-ата минута след поредна атака по учебник на варненци започната от много активния Паломино, топката попадна в Дончо Атанасов, които намери веднага Капитанов непокрит в наказателното поле и 19-годишният футболист , останал очи в очи с Илиев, преодоля технично вратаря и елегантно търкулна топката покрай него.

Черно море се оттегли на почивката с гол преднина, което обаче бе твърде крехка преднина, и това по никакъв начин не улесняваше задачата му за крайния изход. Трябваше да продължи със силните изяви, ако искаше да постигне нещо.

Така и стана. Няколко минути след подновяването Паломино увенча силната си игра с фамозен гол. В 51-ата минута той бе изведен, откъсна се в средата на терена, напредна уверено, преследван от Фредрик Рисп. Нападателят на „моряците" обаче буквално направи за смях шведския защитник, като на два пъти смени посоката, навлезе в наказателното поле, откъдето с мощен удар не остави шансове на Илиев да реагира.

В 69-ата минута блесна геният на Цветков. Тогава след добра атака Левски получи възможност да изпълни пряк свободен удар от много удобна позиция. Бившият футболист на Пирин застана зад топката и с изключителен удар без засилка „обра паяжината" в горния ляв ъгъл на вратата на Илко Пирков.

Съдията Таско Тасков даде петминутно продължение, което се оказа пагубно за гостите от София. В 93-ата минута влезлият като резерва Петков завърши бърза контра, от воле от близко разтояние шутира и напълно отчая съперника си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
186