Георги Минчев се размина с ЦСКА, подписа с клуб от Турция


FUTBOL-TV

Георги Минчев се размина с ЦСКА, подписа с клуб от Турция

Българският нападател Георги Минчев ще продължи кариерата си в турския футболен клуб Юмраниеспор, който се състезава във втората дивизия на страната си. Днес Минчев беше представен като ново попълнение на "червено-белите" от Истанбул и става съотборник с още един българин. В същия клуб рита и десния защитник Страхил Попов.

Старши треньор на отбора е бившата звезда на Фенербахче и Мидълзбро (Англия) Тунджай Шанлъ, а спортен директор е френската легенда Никола Анелка.

През миналата година Юмраниеспор завърши в средата на турската втора лига, като в един момент дори имаха шанс да влязат в плейофите за промоция, но завършиха на 11-о място.

Минчев се раздели по взаимно съгласие с досегашния си отбор АЕЛ (Лимасол) след близо две седмици дискусии и прехвърляне на обвинения. А в средата на юли се появи информация, че може да се озове именно в турския клуб, в който играе и Страхил Попов. Лятото започна бурно за Минчев, а медийни публикации го пращаха в софийския ЦСКА.

Така или иначе, роденият в Русе нападател няма от какво да се срамува за престоя си на Острова на Афродита, като вкара 12 гола в 20 мача и помогна на тима си да върви високо в плейофа за оставане в групата.

За националния отбор на България той има 10 мача и 1 гол, но е основна част от плановете на селекционера Илиан Илиев и по всяка вероятност ще бъде извикан и за септемврийските мачове в Лигата на Нациите с Беларус и Северна Ирландия.

  Сподели
32