Официално: Левски се подсили с национал на Венецуела


FUTBOL-TV

Официално: Левски се подсили с национал на Венецуела

Ръководството на Левски обяви привличането на Кристиан Макун, който позира за снимка заедно с изпълнителния директор на "сините" Даниел Боримиров. Договорът на венецуелския национал с клуба от "Герена" е за три години.

"ПФК Левски подписа договор със защитника Кристиан Фредерик Байой Макун Рейес. Контрактът с футболиста от Венецуела е до лятото на 2027 година. Кристиан Макун е роден на 5 март 2000 година във Валенсия (Венецуела). Започва кариерата си в местния "Замора“, с който подписва първия си професионален договор през лятото на 2017 година, записвайки 34 мача и 1 гол.

През лятото на 2018 г. преминава под наем в италианския гранд "Ювентус“, изигравайки 21 мача и вкарвайки 3 гола за отбора до 23 години. В началото на 2020 г. преминава в клуба от MLS - "Интер Маями“ записвайки 30 мача и 2 гола. В началото на септември същата година е преотстъпен в друг клуб от САЩ - "Форт Лодърдейл“, с чийто екип изиграва 3 мача. В началото на 2022 г. преминава в друг клуб от MLS "Шарлот ФК“, където записва 15 мача. През лятото на 2022 година става част от друг клуб от САЩ – "Ню Ингланд Революшън“, с чийто екип изиграва 20 мача.

В началото на 2024 година преминава в кипърския "Анортозис“, записвайки 15 мача и 2 гола. Кристиан Макун има 12 мача за националният отбор на Венецуела, като бе част от селекцията на страната си и записа два двубоя на тазгодишното издание на "Копа Америка“, в което Венецуела достигна до 1/4-финалите.

Защитникът има 14 мача за селекцията на Венецуела до 20 години и 9 мача за тази до 17 години на южноамериканската държава. "ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на "Герена“ Кристиан Макун и му пожелава много победи и щастливи мигове със синята фланелка", написаха от клуба от "Герена".

  Сподели
34