Стана ясно защо талантът на Галатасарай е избрал Арда


Н. Гавазов

Стана ясно защо талантът на Галатасарай е избрал Арда

Арда изненада с трансфер малко преди началото на сезона, като привлече един от талантите на Галатасарай Баран Аксака, пише днес в. "Мач Телеграф". Само ще кажем, че той е шампион с турския гранд за сезон 2022/23, когато записва един мач през сезона, рамо до рамо със звезди като Хуан Мата, Дрис Мертенс, Фернандо Муслера и други. И изведнъж този човек се озова в... Арда, макар и под наем.

Две са основните причини за сделката. Едната, разбира се, са отличните връзки на спортния директор на клуба Ивайло Петков в югоизточната ни съседка, а другата – желанието на 21-годишния футболист да играе за младежкия национален отбор на България.

Аксака, който влезе като резерва при загубата с 0:1 от Локо Пд, е с баща турчин и майка от смесен български и турски произход. Този факт му дава право да играе за младежкия национален отбор на България, като дори попада в плановете на селекционера Александър Димитров. "Той не бе включен в състава за мачовете с Естония и Израел, защото към момента няма игрови минути. Очаква се всеки момент да бъде преотстъпен на друг отбор и да започне да играе редовно.

Ако това се случи, ще отида да го гледам и може да разчитам на него“, заяви преди време Димитров. На младежите предстои решителен мач с Полша на 10 септември и ако Аксака започне да играе по-често за Арда, което се очаква, е напълно възможно той да бъде повикан. Факт е, че много рядко футболист, стигнал до мъжкия тим на Галатасарай, се озовава в родното първенство, а още по-хубавото е, че Аксака може да играе и да носи позитиви на младежкия национален отбор на България.

  Сподели
22