Черно море и ЦСКА 1948 откриха сезона с нулево реми


FUTBOL-TV

Черно море и ЦСКА 1948 откриха сезона с нулево реми

Черно море и ЦСКА 1948 не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в първия мач от новия сезон вefbet Лига.

Преди срещата на стадион "Тича" във Варна с минута мълчание бе почетена паметта на починалия наскоро легендарен вратар Илия Вълов, който е баща на старши треньора на гостите Валентин Илиев.

Първото положение в мача бе за ЦСКА 1948 в четвъртата минута, когато Радослав Кирилов бе изведен в отлична позиция отдясно и стреля, но вратарят Пламен Илиев спаси, а при последвалата добавка на Марто Бойчев топката премина над вратата. Дори да беше отбелязан гол при тази ситуация, попадение нямаше да бъде зачетено поради засада.

В деветата минута домакините можеха да открият резултата. Мазир Сула бе намерен в отлична позиция на десетина метра от вратата на гостите, но той не успя да засече успешно топката.

Четвърт час по-късно Радослав Кирилов опита удар от около 25 метра, но топката премина над вратата на Черно море.

В края на първото полувреме вратарят на ЦСКА 1948 Петър Маринов предотврати сигурен гол, след като спаси опасен фронтален удар на Мазир Сула от около 20 метра. В 44-ата минута отново Сула стреля опасно по диагонал отдясно, но Маринов показа класа и изби топката.

Преди началото на втората част наставникът на Черно море и селекционер на националния отбор Илиан Илиев получи наградата за "Най-добър треньор" за изминалото първенство в анкетата "Футболист на футболистите“. Наградата му връчи Мила Христова – вицепрезидент на Асоциацията на българските футболисти и член на Изпълкома на БФС.

В 57-мата минута Бирсент Карагарен падна в наказателното поле на домакините след съприкосновение с Влатко Дробаров, но нарушение нямаше и съдията не отсъди дузпа.

В 67-мата минута Мазир Сула можеше да вкара гол за домакините, но след удара му от дъгата на наказателното поле топката премина над вратата. В следващата атака Васил Панайотов проби отдясно и центрира в наказателното поле на гостите, където Николай Златев на два пъти пропусна от 2-3 метра да отбележи.

В 82-рата минута Мартин Милушев стреля от добра позиция в наказателното поле на ЦСКА 1948, но ударът му бе слаб и вратарят Петър Маринов улови топката. Минута по-късно стражът на гостите спаси опасен удар от малък ъгъл и на Уеслен Жуниор, а секунди след това Васил Панайотов стреля извън наказателното поле, но топката премина на сантиметри от вратата на гостите.

В 89-ата минута Райън Бидунга от гостите побучи втори жълт и съответно червен картон. В петата минута на добавеното време Черно море пропусна последния си шанс след диагонален удар на Васил Панайотов.

  Сподели
17