Арда с ново попълнение в дните преди старта на шампионата


FUTBOL-TV

Арда с ново попълнение в дните преди старта на шампионата

Левият бек Димитър Велковски е новото попълнение в отбора на Арда от днес. Това стана факт, след като играчът уточни личните си условия със спортния директор Ивайло Петков и сложи подпис под договор за две години. Димитър Велковски е роден на 22 януари 1995 г. и играе на поста защитник. Висок е 185 см, а своята кариера започва в тима на Ботев Вр, след което играе още за Локомотив Сф, Локомотив Пд, Славия, Серкъл Брюж, Миедз (Легница,Полша). За последно Велковски игра в кипърския Докса (Катокопия), но тимът изпадна от местната първа дивизия и това прекрати договора му.

Новото попълнение на кърджалийци има 9 мача за представителния отбор на България, но за последно игра пра 20-и ноември 2022-а година при нулевото равенство с Люксембург в контролна среща при предишния национален треньор Младен Кръстаич. Също така във визитката му са записани и доста участия за младежките и юношески национални отбори на България U19 и U21. Той се завръща в българското първенство след четири години опит зад граница, когато Славия го продаде на белгийския Серкъл Брюж. 

"Ръководството на ПФК Арда, треньорите, футболистите и феновете пожелават на Димитър Велковски много успех и победи с екипа на тима", се казва в официалното съобщение на клуба от Родопите.

Преди него Арда взе още двама защитници – Емил Виячки и Илкер Будинов, както и нападателят Иво Казаков от Ботев (Пловдив) II.

  Сподели
19