ЦСКА – София хвърли око на национал на Мали


Н. Гавазов

ЦСКА – София хвърли око на национал на Мали

ЦСКА-София е по следите на наглед невъзможен трансфер, съобщава "Мач Телеграф“. Според източника, "червените“ искат да вземат под наем един от основните футболисти на Стандард Лиеж от миналия сезон – Муса Дженепо. Той играе като ляво крило, но може да действа и като краен защитник. "Армейците“ първоначално са искали да купят Дженепо, който има 33 мача за националния отбор на Мали, но цената му се оказала прекалено висока и заради това към днешна дата "червените“ пробват да го вземат под наем.

Иначе африканецът, който е на 26 години, е бил купен от английския Саутхамптън през 2019 година за впечатляващите 16 000 000 евро. За "светците“ той е играл до 2023 година и е записал за тима 73 мача с 3 гола. Едното му попадение за Саутхамптън, което е във вратата на Шефилд Юнайтед, става гол на месец септември през 2019 година в Англия.

Впоследствие Стандард Лиеж си върна миналия сезон Дженепо срещу около 3 500 000 евро и сега доста трудно белгийците ще го продаде на загуба при положение, че малиецът е бил титуляр за тима миналия сезон.

  Сподели
48