Може да се спре излъчването на А група след 2-ия кръг


П. Пенков

Може да се спре излъчването на А група след 2-ия кръг

Родните клубове от А група заплашиха ръководството на БФС, че може да се стигне до недопускане на телевизионната техника до стадионите, ако не получат крайния договор относно правата за излъчването на срещите и банкова гаранция за уточнената сума. Преди няколко дни, когато беше срещата между трите страни (БФС, TV7 и БНТ 1), Валентин Михов обеща, че договорената сума от 6 милиона лева ще постъпи в касите на клубовете.

"Очакваме БФС и СВ-РСА да ни предоставят договора за ТВ правата и банковата гаранция. Освен това искаме да видим и проектите за договорите между самите клубове и Българския футболен съюз. Ако това не бъде направено, клубовете решиха да не допускат камери на стадионите след втория кръг. Много съжалявам, че на нашата покана не се отзоваха нито Боби Михайлов, нито Борислав Попов, нито Вальо Михов," сподели президентът на ПФЛ Стефан Капралов.

Освен това българските клубове взеха решението да заведат колективен иск към СВ-РСА и БФС, поради неизплатените средста от BTV Action от миналото първенство, възлизащи на 1,6 милиона лева. Между временно TV+ отправи официална оферта към Българския футболен съюз, в която предлага да закупи правата за излъчването на Б група, Купата и Суперкупата на България, за сумата от 800 хиляди лева. Очаква се решението на ръководството.

снимка: Агенция БЛИЦ

  Сподели
143