ЦСКА с класика срещу Берое


FUTBOL-TV

ЦСКА с класика срещу Берое

ЦСКА победи с 3:0 отбора на Берое Стара Загора в четвъртата проверка на "армейците" от старта на подготовката за новия сезон. Двубоят се игра на комплекс "Евима" в Банско и стартира в 17:30 часа. Точни за "червените" бяха Джонатан Линдсет (11'), Тобиас Хайнц (15') и Алесандро Николов (65').

Срещата започна с натиск на ЦСКА, а в първите минути Християн Петров стреля неточно над вратата на гостите.

В 11-ата минута ЦСКА поведе в резултата Норвежка комбинация донесе първото попадение. Тобиас Хайнц получи пас от Георги Чорбаджийски и с едно докосване изведе Джонатан Линдсет, който овладя и хладнокръвно насочи кълбото в мрежата на Берое за 1:0.

Четири минути по-късно "червените" удвоиха преднината си, а взаимодействието Линдсет - Хайнц отново се оказа печелившо. Джонатан Линдсет напредна отдясно и центрира към Тобиас Хайнц в наказателното поле, а номер 14 отбеляза за 2:0 след страхотен удар от въздуха.

В 37-ата минута Наско Цеков замени Тобиас Хайнц. До края на първото полувреме играта се пренесе предимно в центъра на терена, а по-сериозните положения липсваха. Почивката дойде при аванс 2:0 за "армейците".

Старши треньорът Томислав Стипич започна втората част с изцяло нов състав. В игра се появиха вратарят Марин Орлинов и полевите играчи Емануел Шакич, Юлиан Илиев, Лъчезар Иванов, Асен Дончев, Станислав Шопов, Амос Юга, Алесандро Николов, Симеон Александров, Иван Тасев и Матиас Фаетон. В първите 10 минути удари на Иван Тасев и Алесандро Николов минаха над вратата на "заралии". Наско Цеков отново се появи в игра, но този път на мястото на Емануел Шакич.

В 65-ата минута ЦСКА направи резултата класически. Страхотен извеждащ пас на Станислав Шопов намери Иван Тасев в наказателното поле, той центрира, а избитата топка попадна в краката на Алесандро Николов, който прати топката на опразнената врата. Пет минути по-късно Станислав Шопов и двама играчи на Берое бяха изгонени с червени картони след спречкване на двата отбора.

В 86-ата минута хубав изстрел на Юлиан Илиев от далечно разстояние бе спасен от вратаря на Берое. Така мачът завърши при резултат 3:0 в полза на ЦСКА.

Този петък ЦСКА ще изиграе две контролни срещи в рамките на един ден. В 11:30 "червените" ще се изправят срещу тима на Макаби Пехтах Тиква (Израел), а в 17:30 - срещу Раднички Ниш (Сърбия). И двата мача ще се проведат на терените на комплекс "Евима" в Банско и ще бъдат открити за фенове и медии.

  Сподели
43