Локо София привлича талант от Янтра Габрово


Н. Гавазов

Локо София привлича талант от Янтра Габрово

Локо София започва днес подготовка за новия сезон. Първата тренировка е насрочена за 18:00 часа на стадиона в "Надежда“. Червено-черните ще бъдат изведени от познато лице – Иван Колев. Специалистът вече води железничарите в периода 2020-2022, като с него начело те се завърнаха в елита.

Ясен е и екипът, с който Колев ще работи. Помощник ще е юношата и бивш играч на Локо Юлиян Петков, а за вратарите ще отговаря друг свързан исторически с Локо Сф – Владимир Манолков.

Както е известно, Красимир Балъков спаси тима от изпадане, но не продължи. С Бала си тръгна и генералният рекламодател – букмейкърска компания. Така финансирането стана по-сложно, като това ще се отрази и на селекцията.

Локомотив преговаря и е близо до договорка с бившия нападател на отбора Юлиан Ненов, пише. За него това ще бъде втори период при железничарите. Той игра в "Надежда“ през сезон 2022/2023, като записа 21 мача и 2 гола. Ненов, който стана шампион на Малта с Хамрун Спартанс, напусна тима в началото на май. Той взе участие в 14 срещи от надпреварата и се отчете с един гол и асистенция.

29-годишният българин е играл зад граница още в Мароко и Черна гора. У нас е носил екипите и на Дунав Русе, Берое и Ботев Враца. Има мачове за юношеския и младежки национален отбор.

Тренировки с Локо ще започне и нападател на Янтра Габрово. Това е 18-годишният Алекс Петров. Той е юноша на Септември София. Премина при габровски в началото на 2024-та, като в 12 мача вкара 1 гола. Бе записал 7 двубоя за столичани през есента на миналия сезон и така общо изигра 19 срещи във втория ешелон.

  Сподели
52