Черно море ще задържи основна част от отбора си


Н. Гавазов

Черно море ще задържи основна част от отбора си

Черно море се класира за Лигата на Конференциите, спечелвайки второто място след победа над ЦСКА-София с 1:0 на "Васил Левски“ кръг преди края. Още преди двубоя обаче "моряците" са започнали работа по селекцията, съобщава "Тема Спорт“ в свой материал. С успеха стана ясно, че старши -треньорът Илиан Илиев остава начело, като ще продължи да води и националния отбор. Първата му работа е била заедно с ръководството да задържи голяма част от сегашния състав.

Според източника,  наскоро нов договор е подписал централният защитник Влатко Дробаров. Северномакедонецът остава на "Тича“ за още 2 години. Това е втори период за него при "моряците". Той се завърна в Черно море през март миналата година и подписа до лятото на тази. Наскоро контрактът му е бил удължен. Заедно с Живко Атанасов двамата сформираха стабилен тандем в сърцето на ариергарда.

Преговори за нов договор се водят и с централния нападател Атанас Илиев. Неговият контракт също е до края на тази кампания. Засега таранът все още не е казал "да“. Той имал предложения и от чужбина. Възможно е обаче класирането за ЛК да го убеди да остане.

С изтичащ договор е и другият централен нападател Исмаил Иса. За него се появиха информации, че може да премине в градския съперник Спартак Варна.

Ръководството на Черно море ще се опита да задържи почти всички с изтичащи договори. Очаква се Илиан Илиев да привлече 3-4 попълнения, като приоритет са играчи от чужбина.

Със сигурност от "Тича“ се тръгва вратарят Иван Дюлгеров. Той е поискал по-високи условия, а и имал предложения от чужбина, където се очаква да продължи кариерата си. Черно море все още няма нов страж. Опция за поста е бившия национал Пламен Илиев.

  Сподели
112