Черно море спечели среброто, ЦСКА ще играе бараж за Европа


FUTBOL-TV

Черно море спечели среброто, ЦСКА ще играе бараж за Европа

ЦСКА загуби с 0:1 от тима на Черно море в директния сблъсък за втората позиция в Първа лига. Срещата от XXXIV кръг на първенството се игра на Националния стадион "Васил Левски" и стартира в 20:15 часа. Единственото попадение в мача бе дело на Пабло Гарсия (57').

Така Черно море се класира на 2-ро място и печели директно място в турнира Лига на конференциите. Това е и най-високото класиране в шампионата за тима от Варна през този век. ЦСКА от своя страна ще финишира 3-ти и ще играе бараж срещу 7-мия в таблицата за последното място в евротурнирите.

Първата добра ситуация пред отбора на ЦСКА дойде в 8-ата минута. Тибо Вион намери с хубаво центриране в наказателното поле Джонатан Линдсет, чийто удар с глава бе спасен. Десет минути по-късно именно самопожертвавателна намеса на Тибо Вион предоврати голов удар на Андреяс Калкан.

В 24-ата минута Тобиас Хайнц стреля опасно след центриране от корнер на Тибо Вион.

До края на полувремето играта се пренесе предимно в центъра на терена, а единоборствата и здравият футбол преобладаваха. В 44-та минута се стигна до спорна ситуация в наказателното поле на Черно море. Живко Атанасов препъна Тобиас Хайнц в гръб, а Кабаков странно отсъди фаул в атака. След преглед на положението във ВАР-стаичката, реферите там също не видяха нищо нередно и играта продължи, без да бъде дадена дузпа за ЦСКА. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Малко след началото на втората част Густаво Бусато бе изгонен с директен червен картон за грубо влизане срещу Уеслен Жуниор. На вратата застана Димитър Евтимов, който замени Тобиас Хайнц.

Секунди след като играта бе подновена, гостите от Варна отбелязаха гол чрез Пабло Гарсия за 0:1. В 61-ата минута главният съдия Георги Кабаков отмени дузпа за ЦСКА след засада на Тибо Вион. В 78-ата минута играта напусна Матиас Фаетон, а на негово място се появи Георги Чорбаджийски. Осем минути по-късно Стамен Белчев извърши двойна смяна. В игра се появиха Иван Турицов и Станислав Шопов, а местата си отстъпиха Тибо Вион и Марселино Кареасо.

В 88-ата минута страхотен извеждащ пас на Християн Петров намери Амос Юга, който със силен удар от въздуха бе близо до изравнително попадение.

До края на двубоя "армейците" не успяха да стигнат до изравнителен гол и така Черно море си тръгна с трите точки.

Следващият мач на ЦСКА ще бъде гостуване на Локомотив Пловдив на 26 май (неделя). Срещата е без значение и е с начален час 20:30 часа и ще се играе на стадион "Локомотив" в град Пловдив. ЦСКА ще играе плейоф за последното място, даващо право на участие на Лига на конференциите

  Сподели
138