Скаутите на Левски се прибраха от Бразилия


FUTBOL-TV

Скаутите на Левски се прибраха от Бразилия

Помощник-треньорът на Левски Красимир Петров и преводачът на бразилските играчи Светлин караначев се прибраха в София и вчера взеха участие в тренировъчния процес на тима преди днешната визита на Лудогорец. Двамата бяха на мисия в Бразилия, където от "Герена" концентрират усилията си за лятната селекция, информира "Тема спорт".

За посещението им в Южна Америка голяма роля е имал и мениджърът Джери Перейра, който бе м основата на привличането на последните седем играчи от Старната на кафето. Цунами, Уелтон, Роналдо, Рикардиньо, Дарлан, Фабио Лима и Евертон Бала. Трима от въпросните играчи вече не са на "Георги Аспарухов", но донесоха солидна печалба на клуба. Левски продаде Роналдо в Ростов, Уелтон премина в Гамба Осака, а Дарлан прие предложението на китайския Три Таунс.

Предложил съм им футболисти. Те не гледат само бразилци. имат в полезрението си и аржентинци. Работя с доста тимове от различни първенства", заяви наскоро Перейра. Бразилският агент често пътува до родината си и през последните два сезона работи отлично с Левски.

Красимир Петров е бил натоварен със задачата да гледа нови футбоилсти за Левски, които да бъдат привлечени през лятото. Въпросните играчи са гледани на живо от него. Той е посетил офисите и базата на Гремио, който е един от грандовете на Бразилия и през миналата година от този отбор дойдоха Рикардиньо и Дарлан.

Пред последните дни Николай Костов работеше в тренировките с украинските си помощници Кирило Нестеренко и Тимур Скорих, както и с треньора на вратарите Божидар Митрев. Сега вече към тях се присъедини и Красимир Петров.

  Сподели
65