ЦСКА ще постигне труден успех в "Надежда"


FUTBOL-TV

ЦСКА ще постигне труден успех в

Локомотив София - ЦСКА
Стадион: "Локомотив", София
Дата: 30.03.2024 г.
Час: 19:00


ЦСКА гостува на Локо София на стадиона в квартал "Надежда" при подновяването на първенството заради паузата за националните отбори. "Армейците" влизат в мача като фаворити, но с едно на ум, заради не малкото точки, които загубиха в мачовете си срещу този съперник през предишния сезон. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е да пробвате знак 2.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро отново няма да може да разчита на капитана на тима - Юрген Матай. За нидерландеца има някакъв шанс да бъде готов за дербито с Левски, но със сигурност ще е аут за предстоящия двубой на стадион "Локомотив". Матай е аут и за срещата с Локо Пловдив. Целта на спортно-техническото ръководство е да вдигне бранителя именно за сблъсъка с Левски. Към днешна дата обаче участието на капитана срещу “сините" не е сигурно.

Добрата новина за “армейците" е, че друг основен футболист - Тобиас Хайнц, със сигурност ще бъде готов за двубоя с Левски. Норвежецът има увредени връзки на глезена, което го извади от мача с Ботев Пловдив. Той обаче вероятно ще се завърне на терена и за някой от мачовете с двата Локомотива. По-вероятно е Хайнц да стартира като резерва в "Надежда", но да се появи в игра през втората част.

Другият контузен е Иван Турицов. Той имаше повиквателна за националния ни отбор, но отпадна в последния момент, именно заради травмата, която лекува. Не е ясно какво е състоянието на Мартин Стойчев, който също има болежки. В случай, че вече всичко е отшумяло - младокът ще замени Турицов за мача с Локо София. Ако това не е факт, обаче Нестор Ел Маестро ще трябва да преквалифицира някой от централните си защитници. Емануел Шакич също е опция, тъй като се ползва с доверието на треньорите и се счита за поливалентен футболист, който може да оперира на доста позиции.

В лагера на Локо София настроението не е особено добро, особено след двете поредни загуби, които бяха особено болезнени - особено в малкото столично дерби срещу Славия. Погромът в Разград също няма как да се е харесал на феновете на "железничарите", въпреки че дори и тогава явно личеше съдийската помощ за Лудогорец.

Бъдещето на Данило Дончич начело на “железничарите" изглежда е предрешено и е много вроятно да се стигне до неговата смяна преди края на шампионата. Феновете също все по-силно недоволстват от състоянието, в което се намира отборът в момента. Столичани са 13-и с 25 точки и са много близо до опасната зона. Заговори се дори, че ръководството вече е влезнало в контакт с бившия треньор на Арда - Александър Тунчев. Последният обаче отрече подобно нещо.

Вратарят на Локомотив София - Бубакар Гай продължава да не води нормален тренировъчен режим. Стражът се контузи по време на подготовката след завръщането си от Купата на Африка и още не е пазил тази пролет. 26-годишният играч дори замина на преглед в Германия, като очакванията бяха, че ще може да се завърне на терена след паузата за националните отбори и да пази срещу ЦСКА.

Както е известно, титулярът в негово отсъствие Александър Любенов пострада тежко в двубоя с Лудогорец в Разград. Той е с комоцио, счупена скула и аркада. Стражът вече се чувства по-добре, но все още не е ясно кога ще може да се завърне на терена. Така в момента под рамката "червено-черните" разполагат само с Жарко Истатков. 21-годишният вратар пази в контролата срещу младежкия национален отбор (0:1) и почти сигурно ще стартира от първата минута и в събота срещу ЦСКА.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167