Станислав Шопов: Тренирах здраво и дочаках своя шанс


FUTBOL-TV

Станислав Шопов: Тренирах здраво и дочаках своя шанс

На специална церемония в Пресклуб "България“ полузащитникът на ЦСКА Станислав Шопов бе награден за Играч номер 1 на 23-ия кръг в родния елит. За  двете си попадения и една асистенция в мача срещу Берое на 3 март, завършил с победа на ЦСКА с 3:0, Шопов получи  9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Фабио Лима (Левски) има 5 гласа, Якуб Пьотровски (Лудогорец) е с 2 гласа, а Тони Тасев (Славия)  и Алекс Колев (Крумовград) имат по 1 глас. Полузащитникът на “армейците" спечели за първи път ценния приз и заяви след награждаването:

Надявам се да получавам тази награда по-често. Със сигурност не съм от хората, на които ще им повлияе тази шумотевица. Продължавам да работя по същия начин и със сигурност не се задоволявам с това. Надявам се да продължавам да радвам нашата публика и да нося точки на ЦСКА“.

Младежкият национал говори и за домакинството срещу Ботев Пловдив през следващата седмица:

"Винаги мачовете с Ботев Пловдив са по-различни за мен, защото аз съм прекарал 11 години в този клуб. Там съм израснал, там направих първите си стъпки в професионалния футбол. Сега съм в ЦСКА, в най-големия клуб в България и съм изключително щастлив. Предстоят ни много важни мачове и се надявам да излезем с положителни резултати от тях“, каза  Шопов и  разкри и нещо любопитно, а именно предизвикателството на Тибо Вион към него след двата гола на французина срещу Ботев Враца:

"Чисто колегиално имаше закачки веднага след мача и на следващия ден. За моя радост, аз също отбелязах два гола в един мач, Матиас Фаетон също вкара гол. Най-важното е, че след тези голове, нашият отбор победи, което е най-важното“, каза с усмивка Шопов и поясни, че не смята, че гостуването на ФК ЦСКА 1948 в събота е по-различно от останалите мачове:

"Като футболист и професионалист за мен всеки един мач е на едно и също ниво. Няма значение срещу кого играем. Гледам да дам 100% от себе си. Не мисля, че аз съм човекът, който да коментира нещата извън футбола. Ние играем за победа и за нашите фенове, които абсолютно винаги са зад нас. Мачовете за нас и за тях са празник в края на седмицата“, подчерта Шопов и поясни, че най-добре се чувства зад гърба на нападателите – като номер 10.

"Но където треньорът прецени, аз винаги ще дам 100% от себе си и ще гледам да не го разочаровам. Видя се в мача срещу Берое, че за мен най-удобно е зад нападателите“.

Младежкият национал  говори и за трудните си моменти при "армейците“:

"Имах един труден период, в който не играех, но и за момент не се отказах. Продължих да тренирам и доста дълго време чаках този шанс. Радвам се, че така се получи за мен. Надявам се да продължавам по същия начин и да нося победи на нашия отбор. За мен нищо не е на живот и смърт. Преди този мач получавах минути за изява и правих всичко възможно да покажа, че мога да започна и като титуляр. Радвам се, че дойде този момент. Винаги съм бил фокусиран изцяло върху ЦСКА, щастлив съм да бъда тук. Ако е трябвало нещо да стане, е щяло да се случи. Честно казано, повечето неща ги разбирах от медиите.

Имаше интерес към от много други отбори от България, а и не само. Но като разбрах за интереса от ЦСКА, отклоних другите неща настрани, защото когато ЦСКА те поиска, нямаш избор, освен да отидеш там и винаги ще бъда благодарен на клуба, собствениците, ръководството, че ми подадоха ръка в този момент и се надявам да не ги разочаровам“.

Шопов заяви, че няма много голям спомен от последната шампионска титла на ЦСКА. "Време е да се прекъсне дългата серия, всички цесекари са зажаднели за този момент. Миналата година бяхме на една точка, надявам се тази година да спечелим титлата. Играем също  и за Купата на България, не сме фокусирани само и единствено върху титлата, като времето ще покаже какво ще се случи след края на сезона. В ЦСКА има доста лидери и във всеки определен мач, всеки се показва като такъв. Виждате, един мач Тибо Вион вкарва два гола, след това аз, след това друг. В най-важните моменти всеки ще покаже своята силна страна, така вярвам аз. В нашия отбор колективът е на много добро ниво. Не е нужно да сме приятели, но когато излезем на терена знаем какво искаме – ЦСКА да победи“.

Шопов поясни, че  2 години е бил в Холандия, в Хееренвен, иначе симпатизира на Барселона.

"Със сигурност не съм бил роден, когато Христо Стоичков е играл за Барселона, но много добре знам за него какво е този клуб и какво е Стоичков за този клуб. Това е малка част от това, което ме кара да съм от този отбор“, разкри той за своя любим чуждестранен отбор.

Относно сравненията с Тодор Неделев, полузащитникът каза:

"За мен е чест да ме сравняват с такъв футболист като Тодор Неделев. В продължение на много години всеки ден съм тренирал с този голям футболист, накрая започнах и да играя мачове с него. Той е невероятен футболист и се надявам да постигна дори повече от това, което той е постигнал. Сигурен съм, че няма да ми се разсърди, като говоря това. Знам колко е отдаден на футбола, колко обича футбола и живее с него и за мен е чест, че ме сравняват с Тодор Неделев“.

На въпрос дали очаква да бъде повикан в националния отбор при мъжете, Шопов заяви:

"Винаги се надявам и това е мое желание, но аз за себе си съм реалист. Преди това не играех много. Сега направих един добър мач, надявам се да продължавам по този начин. За мен е чест и гордост да бъда повикан в националния отбор. Надявам се това да се случи и ще дам всичко от себе си“, завърши Шопов.

  Сподели
103