Единствено Левандовски бележи повече от капитана на Лудогорец


FUTBOL-TV

Единствено Левандовски бележи повече от капитана на Лудогорец

В престижна компания се нареди полузащитникът на Лудогорец - Якуб Пьотровски. Той вкара за 3:1 при победата над Черно море в дербито на кръга в Първа лига.

Така полякът вече има 7 попадения в родното първенство през сезона и общо 13 във всички турнири. Това го поставя на второ място сред най-резултатните поляци, играещи в чуждестранни тимове, през сезон 2023/24.

На първо място е звездата на Барселона - Роберт Левандовски - със 17. Халфът на орлите е вкарал само 4 по-малко от Лева. С попадението във вратата на варненци Якуб изпреваpи в тази класация Себастиан Шимански от Фенербахче, Камил Гросицки (Погон Шчечин) и Адам Букса от Анталияспор, които остават с по 12 гола.

Общо през настоящия сезон Пьотровски е изиграл 34 мача, направил е и 3 асистенции за българския шампион, а за националния отбор на Полша има 3 двубоя и 1 гол.

Полското издание gol24.pl обърна внимание и на това, че при гола си във вратата на досегашния лидер в шампионата халфът е отпразнувал като звездата на Реал Мадрид - Джуд Белингам, пише "Тема Спорт".

  Сподели
103