Аслак фон Витри: Доста европейски отбори сме побеждавали у дома


FUTBOL-TV

Аслак фон Витри: Доста европейски отбори сме побеждавали у дома

Защитникът на Лудогорец Аслак фон Витри беше попитан на пресконференцията по повод втората среща със Сервет (Швейцария) дали в отбора има допълнителна мотивация от факта, че излизайки от групите, Лудогорец е отстранявал противник едва един-единствен път. Ако утре бъде победен Сервет, това ще се превърне в едва втория елиминиран пролетен съперник след италианския Лацио.

Преди седмица двата тима завършиха 0:0, а утре от 19:45 часа българско време те трябва да определят кой от двата състава ще отиде на осминафинал в турнира Лига на Конференциите.

"Всички футболисти искат да играят във фазата на елиминациите и то през пролетта в европейските турнири. Да, знам, че е било веднъж преди, но искаме да се случи сега. Имаме добър шанс и всички искаме да го направим. 0:0 е по-добър резултат от 0:1 за противника. Така че нулевото равенство е много добър резултат. Вкъщи ще бъде по-различно. Доста  отбори сме побеждавали у дома в Европа. Във футбола всичко може да се случи, но ние трябва да си следваме плана за игра", заяви още норвежкият бранител Фон Витри.

"Познаваме си терена много добре, уверени сме у дома, трябва да сме умни и да си следваме нашия план. И се надяваме вече имаме добър резултат. Другото важно нещо е да прочетем правилно играта, след като вече ги познаваме. И в края на деня да сме вкарали повече голове от тях, това е, допълни норвежкият десен бранител.

Попитан каква е разликата между това да играе с Лудогорец в Европа и в първенството, както и като домакин или като гост, той каза: "Нещо специално е да играем тука– хората около нас, играем и за града в същото време. А играем и за себе си. Чувстваме се много по-добре, защото се усеща как противниците се притесняват. Смятам, че Сервет ще поемат по-малки рискове утре, защото ние сме достатъчно уверени".

  Сподели
161