Левски ще се справи с Дунав в Русе


FUTBOL-TV

Левски ще се справи с Дунав в Русе

Дунав - Левски
Стадион: "Градски", Русе
Дата: 22.11.2023 г.
Час: 18:00


Левски гостува на Дунав в Русе в двубой от 1/16-финалите за Купата на България. Победителят от двойката ще срещне Хебър на осминафиналите. Не са един и два пътите при подобни мачове, когато се е стигало до изненада и тимът от по-долната дивизия да се поздрави с победата. Все пак, FTV и Futbolbet смятат, че този път няма да е така и прогнозата е за знак 2.

Треньорът на Левски - Николай Костов има сериозни главоболия преди двубоя в Русе.
60-годишният специалист има проблеми в защита в навечерието на мача с втородивизионния тим.

За срещата е наказан Жереми Петрис. Французинът си изкара петия жълт картон от началото на сезона при равенството 1:1 с Ботев Пловдив и ще изтърпи санкция от един двубой. Централният защитник Хосе Кордоба има ангажименти с националната селекция на Панама на 21 ноември при домакинството на Коста Рика и няма да бъде на разположение на Николай Костов.

Колегата му в сърцето на отбраната Кристиан Димитров се контузи на тренировка на България преди мача с Унгария (1:1) и отпадна от сметките на Илиан Илиев. Селекционерът заяви, че травмата му не е сериозна, но няма да го рискува. На "Герена“ ще се надяват той да се възстанови за мача с Дунав. На левия бек аут заради контузия е Цунами. Бразилецът ще бъде готов за двубоите през декември. Със сигурност Келиан ван дер Каап и Патрик-Габриел Галчев ще стартират като титуляри в Русе, но не е ясно в коя зона на защитата ще действа българският футболист. Като цяло, съставът на гостите ще е доста любопитен заради многото проблеми.

В Русе се готвят за този мач и го очакват с голямо нетърпение. В града кипи еуфория, като очакванията са за доста фенове, които ще дойдат на стадиона, за да подкрепят "драконите".

Дунав бе в добра серия от три поредни победи във Втора лига, но тя бе спряна в Ловеч, където "драконите" отстъпиха на Литекс с 0:1. Иначе ръководството на отбора направи всичко възможно срещата да се играе от 18:00 часа - след края на работния ден, когато могат да присъстват повече фенове. Първоначално двубоят бе насрочен за два часа по-рано. В крайна сметка от БФС се съгласиха с желанието на русенци.

Илия Миланов и полузащитникът Никола Колев ще пропуснат мача заради контузии, но всички останали футболисти на Дунав са здрави. 

 

ПРОГНОЗА: ДУНАВ - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
352