Черно море постигна целта си срещу Арда


FUTBOL-TV

Черно море постигна целта си срещу Арда

Черно море постигна успех с 1:0 над гостуващия Арда в среща от шампионата на България. Под ръководството на новия национален селекционер - Илиан Илиев, "моряците" постигнаха целта си. Попадението за "моряците“ падна в 81-вата минута и бе дело на Васил Панайотов.

Черно море започна силно двубоя и още в третата минута създаде добра опасност пред вратата на гостите. Атанас Илиев бе съборен пред наказателното поле, а самият той стреля от пряк-свободен удар. Топката затрудни стража но Арда, но след това бе изчистена.

"Моряците“ продължиха да са по-активния отбор на терена и след добро взаимодействие между Васил Панайотов и Атанас Илиев, топката стигна до Алекс Фернандес, който стреля, от добра позиция, но ударът беше блокиран от бранител в светлосиньо.

Постепенно играта се изравни и до средата на полувремето опасности липсваха и пред двете врати. В 38-та минута Пабло Гарсия стреля към вратата и Сако застана на пътя на топката за да избие в корнер. Радослав Гидженов забави подновяването на срещата за да бъде преразгледана с ВАР евентуална игра с ръка, но такава нямаше.

Веднага след началото на втрото полувреме Арда отбеляза гол, но той не бе зачетен заради засада. Тунгара изведе Преслав Боруков, който прати топката в мрежата, но беше зад линията на бранителите в зелено-бяло и Гидженов взе правилното решение да не зачете попадението.

Черно море отговори много бързо. След ъглов удар Даниел Димов надскочи всички и стреля с глава, но топката премина на сантиметри от лявата греда на вратата пазена от Господинов.

След вълнуващото начало на вторите 45 минути отново емоциите бяха потушени. Двайсет минути преди края двата отбора не предприемаха излишни рискове и залагаха на по-сигурните действия в повечето от ситуациите. "Моряците“ имаха минимално предимство във владението на топката.

В 81-вата минута Велислав Василев пресече подаване в половината на Арда, веднага подаде към Васил Панайотов, който в наказателното поле пое на гърди, обърна се и реализира за 1:0.

  Сподели
562