Илиан Илиев: Аз съм виновен за това, което се случи


FUTBOL-TV

Илиан Илиев: Аз съм виновен за това, което се случи

Старши треньорът на Черно море – Илиан Илиев, отказа да коментира дали поема националния отбор по футбол. Подобни информации се тиражират от около 10 дни, но след загубата от Литекс за Sesame Купа на България специалистът не отговори на въпроса, предпочитайки да се концентрира върху двубоя в Ловеч.

Илиев обаче бе категоричен в ефира на Диема, че е разочарован от някои играчи на Черно море, които не са показали най-доброто от себе си. Наставникът се извини за ранното отпадане на тима му от турнира за Купата и поздрави ловешкия съперник.

"Неприятно отпадане за нас, да не кажа по-тежка дума. Да поздравя момчетата от Литекс – бориха се, раздадоха се. Сами говорихме, че другият отбор ще даде максималното като себераздаване. При нас двама-трима излязоха и трудно ги заместваме. Дойдоха млади момчета, не се получи, а и като мачът тръгна в това русло бе трудно. Съжалявам и се извинявам“.

"Със сигурност мачовете за Купата казваме (б.р. - да не се подценява). Те нямат нищо общо с тези за первнество. Всичко може да се случи. Днес загубихме повечето единоборства. В мачовете, които побеждаваме, имаме агресия. Някои се изненадаха от това, което ни предложиха. Те се бореха и атакуваха на контрааатака. Ние не бяхме на нашето ниво, а те може би се доближиха до най-доброто си ниво“.

"И днес се опитвахме да сме на ниво. Претенциите, които имат неиграещите редовно, трябваше да ги докажат днес. Когато липсва агресия и противникът е с по-голяма агресия, сме сбъркали някъде. Аз съм виновен и за това, което се случи. Тези, които не показаха това, което могат – няма да играят“.

"Дали ще се получи – е до самокритика. Имали сме случаи, в които даден футболист не играе добре, а казва, че е обратното. Липса на самокритика“.

"Точно сега не съм в нормално състояние, не мога да говоря за мача“, заяви Илиан Илиев на въпрос дали ще бъде новият национален селекционер.

  Сподели
274