Литекс изхвърли Черно море от турнира за Купата на България (видео)


FUTBOL-TV

Литекс изхвърли Черно море от турнира за Купата на България (видео)

Втородивизионният Литекс Ловеч поднесе изненада, отстранявайки лидера в Първа лига - Черно море след успех с 1:0 като домакин в среща от втория кръг (1/16-финали) в турнира за Sesame Купа на България и се класира за осминафиналите.

Победният гол за Литекс, 14-и във временното класиране в българската втора дивизия, срещу водения от бъдещия национален селекционер Илиан Илиев - Черно море бе дело на Виктор Василев в 68-ата минута.

Двата състава изиграха равностоен двубой, а първото полувреме не предложи много голови опасности. Гостите от Варна застрашиха вратата на Литекс в 15-ата минута. Мартин Дичев завърши обещаваща атака на Черно море, но бе неточен.

Домакините организираха най-добрата възможност за попадение в 32-ата минута, но вратарят на варненци Християн Славков се намеси навреме след изстрел на Сулиман Абдулганию. В добавеното време на първото полувреме стражът на Литекс Алекс Божев отрази удар на Васил Панайотов и резултатът остана 0:0.

Абдулганию отправи нов изстрел към вратата на Черно море в 52-ата минута, но отново пропусна целта. Четири минути по-късно защитата на варненци се справи след центриране на Илиян Капитанов при атака на Литекс.

Домакините поведоха в 68-ата минута, когато Виктор Василев реализира за 1:0. Илиян Капитанов овладя топката след дълъг пас, напредна и пусна към Василев, който се разписа във вратата на Черно море.

Атанас Илиев пробва удар дистанция към вратата на тима от Ловеч в 77-ата минута, но бе неточен, а три минути по-късно варненци пропуснаха още една възможност за изравняване след изстрел на Пашеко встрани от вратата на противника. Исмаил Иса опита да засече топката след центриране на Панайотов в 86-ата минута, но Алекс Божев улови топката.

Футболистите на Черно море опитаха да стигнат до попадение в заключителните минути, но така и не успяха да реализират. Така Литекс ликува в края и очаква жребия, за да разбере следващия си съперник.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
139