Левски ще опита да се реваншира на феновете си с успех в Кърджали


FUTBOL-TV

Левски ще опита да се реваншира на феновете си с успех в Кърджали

Арда - Левски
Стадион: "Арена Арда", Кърджали
Дата: 01.11.2023 г.
Час: 19:30


Левски гостува на Арда в Кърджали в отложена среща от родния шампионат. Двубоят трябваше да се играе преди време, но заради ангажиментите на "сините" в евротурнирите, това ще се случи чак сега. Левски е фаворит в мача, но Арда не трябва да се подценява. Преди броени дни отборът от Кърджали успя да си спечели точка на "Армията" в мача си срещу другия столичен гранд - ЦСКА. Левски пък разочарова феновете си в Стара Загора, където отборът инкасира загуба. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Треньорът на Левски - Николай Костов ще може да разчита на Асен Митков за предстоящото в сряда гостуване в Кърджали. Продуктът на “синята" школа получи удар в главата по време на гостуването на Берое и след срещата беше откаран в болница за преглед. Днес обаче той се включи в заниманието наравно със своите съотборници.

Все още няма яснота дали Левски ще използва Джавад Ел Джемили срещу Арда. Мароканецът не игра срещу заралии, но има шанс да попадне в групата за Кърджали. Твърдо аут от за двубоя е Уелтън. Това е изключително неприятно, тъй като бразилецът вече е със статут на звезда на тима.

Пламен Андреев бързо може да се завърне под рамката на Левски срещу Арда. Младежкият национал пропусна последните два мача на тима. При домакинския успех с 1:0 над Черно море той въобще не бе в групата, а след това изгледа загубата от Берое (1:2) в Стара Загора от резервната в скамейка. В първия от изброените двубои капитанът Николай Михайлов се справи добре. Той обаче не се намеси убедително и при двете попадения в мрежата му под Аязмото, въпреки че при тях нападатели на противника оставаха сами срещу него.

18-годишният Андреев загуби титулярното си място след няколко поредни лоши мача. Той имаше вина при попадението на Руан Крус от Лудогорец (1:0) на "Герена“. След това сбърка с едно излизане пред голлинията в дербито с ЦСКА (1:1) и норвежкият халф на “червените" Джонатан Линдсет изравни. Андреев после се отзова на повиквателна за младежкия национален отбор и започна като титуляр в еврокваликацията с Германия (2:3), в която допусна много леко попадение, като тръгна да улавя елементарна топка, но тя премина през ръцете и краката му и спря в мрежата. Тези гафове принудиха треньорския щаб на “сините" да даде почивка на Пламен, за да може да изчисти главата си. След изявите на Михайлов в Стара Загора обаче младокът отново е кандидат за титуляр. И няма да е изненада, ако бъде такъв в сряда в Кърджали.

Офанзивният играч на Арда - Иван Тилев е с проблеми от сблъсъка с ЦСКА. Лекарският щаб на кърджалийци обаче прави всичко възможно да го възстанови за предстоящия двубой с Левски. Бившият младежки национал започна като титуляр на "Армията". Той престоя на терена само 59 минути, преди да бъде заменен от Ел Мами Tетах. Срещу ЦСКА, Тилев започна на левия фланг на нападението, а по другия действаше Станислав Иванов. От началото на кампанията 24-годишният футболист е бил на терена в 12 шампионатни мача, като в 8 от тях е започвал като титуляр. Той все още няма гол за кърджалийци през кампанията. За сравнение - през миналия сезон бе точен 4 пъти в 32 шампионатни срещи.

Ел Мами Тетах се завърна на "Арена Арда" след началото на кампанията. През изминалия сезон 22-годишният флангови нападател игра при кърджалийци като преотстъпен от турския Аланияспор. Тогава той вкара 3 гола в 23 двубоя в елита. Сега двата клуба успяха да се разберат за нов наем на мавританеца.

 

ПРОГНОЗА: АРДА - ЛЕВСКИ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230