Черно море с късен обрат срещу Пирин


FUTBOL-TV

Черно море с късен обрат срещу Пирин

Черно море записа успех с 2:1 при домакинството си на Пирин Благоевград в мач от 15-ия кръг на родния шампионат, игран на стадион "Тича“ във Варна. Юго Комано откри резултата в 9-ата минута, а Пабло Гарсия изравни в 17-ата, а в 83-ата Даниел Димов донесе пълния обрат за "моряците“.

Черно море създаде първата добра възможност в мача още в 5-ата минута. Мартин Дичев центрира в наказателното поле, където Алекс Фернандес не успя да играе с топката. Кълбото се озова в Атанас Илиев, който отправи удар от движение, но Максим Ковальов се справи. "Mоряците“ продължиха да са по-активният отбори и удари на Мазир Сула и Едгар Пашеко бяха блокирани.

В 9-ата минута противно на случващото се на терена до момента Пирин откриха резултата. Дмитро Семенив изчисти топката, а това се превърна в подаване към Юго Комано, който бутна топката с глава и се освободи от Даниел Димов и излезе сам срещу Иван Дюлгеров. Вратарят излезе да го пресрещне, но нападателят успя да пусне топката покрай него за 1:0.

Варненци опитаха веднага да върнат гола и Алекс Фернандес отправи силен удар от далечна дистанция, който премина покрай вратата. Малко след това Семенив отправи слаб удар, който не затрудни Иван Дюлгеров. В 15-ата минута Едгар Пашеко се озова на върха на атаката и засече центриране отдясно, но ударът му премина опасно покрай гредата.

Черно море успя да изравни резултата в 17-ата минута. Мазир Сула центрира от корнер, а Семенив в опита си да изчисти топката я насочи към далечната греда, където Пабло Гарсия с глава я прати във вратата за 1:1.

"Моряците“ опитаха бързо да стигнат и до обрат. В 20-ата минута Сула шутира от около 20 метра, но Ковальов успя да избие топката. Пет минути по-късно "орлетата“ бяха близо до втори гол. Мартин Дичев сбърка, а от това се възползва Комано, който овладя и напредна през центъра. Французинът пусна подаване към Борис Тютюков отляво, а нападателят опита удар, който след рикошет в крака на Живко Атанасов премина опасно покрай гредата.

В 34-ата минута Алекс Фернандес навлезе в наказателното поле отдясно и потърси далечния ъгъл, като след рикошет топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Даниел Димов отправи удар с глава, който Христо Попадийн изчисти от голлинията. Малко след това Ковальов улови удар на Атанас Илиев от около 11-12 метра.

В 39-ата минута гостите осъществиха бърз преход от защита в атака. Юго Комано намери Аймен Суда, който успя да се измъкне от Панов и Димов и да отправи удар, който премина над вратата. В последната минута на първата част Бенгюзов центрира от корнер на близката греда, а Арлинд Дакай не успя да изчисти топката и позволи на Тютюков да отправи удар от малък ъгъл, който мина опасно покрай гредата.

В 52-ата минута влезлият на полувремето в игра Брено шутира от границата на наказателното поле, но не затрудни Ковальов. В 61-ата минута "моряците“ можеше да вкарат гол на да пъти. Мишаел напредна през центъра и подаде към Мартин Милушев отдясно. Младокът потърси далечния ъгъл, но топката срещна гредата. Топката остана във владение на домакините и се озова в Цветомир Панов, който шутира от около десетина метра, но покрай целта.

Малко след това гостите организираха опасна контраатака. Комано напредна с топката, влезе в наказателното поле, след което върна към резервата Симеон Александров. Крилото залъга противник, след което отправи удар от около 15 метра. Дюлгеров първоначално не успя да улови, но след това поправи грешката си. В 83-ата минута Данил Димов се оказа на точното място след центриране в наказателното поле и с глава донесе пълния обрат за "моряците“.

  Сподели
193