Костов: Трудно побеждаваме на наш терен


FUTBOL-TV

Костов: Трудно побеждаваме на наш терен

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде оценка на двубоя срещу Черно море, спечелен от "сините" с 1:0. Наставникът също така говори за Андриан Краев и Пламен Андреев, които пропуснаха днешния мач.

"Ние трудно побеждаваме на нашия терен, нека да отчетем добрата игра на Черно море, особено в защита. Те се представиха добре в защитен план и играха прилично. Тези ротации, които направихме, тъй като отсъстваше Краев, който вчера се разболя, може би до някаква степен са повлияли психологически на някои играчи. Стана много добър мач, след червения картон психологията се промени. От там се допусна някакво отпускане или пренастройване. Контролирахме играта изцяло, не дадохме много шансове на Черно море. За нас беше важно да победим. Тази важност на трите точки повлия, имаше някаква нервност в нашите играчи. Имаме прекрасни играчи, прекрасна публика. Липсваше Сектор Б, но се надявам да станем все по-добри. Имаме млади играчи, които не са толкова устойчиви в напрегнати моменти", коментира Костов след срещата.

"Ключовото беше, че нямахме централен нападател. Играхме с играчи по нашите изисквания за водене на играта. За да вкараме веднага централен нападател, трябваше веднага да изкараме някой от другите играчи. Рикардиньо влезе на полувремето, не успя да се изяви", каза още той.

"Предварително може би се наля малко повече напрежение и затова имаше такива грешки, особено в първото полувреме", допълни треньорът.

След това Николай Костов бе запитан и за отсъствието на Пламен Андреев, който бе изваден от групата на "сините" преди мача с "моряците".

"На Пламен му е дадена почивка и в следващия мач ще е с нас, вие знаете защо"

"Виждате, че бразилските ни иргачи са адаптирани към нашия шампионат. Дарлан също се адаптира добре, за нас е радостно, че имаме повече опции", завърши той в ефира на Диема.

  Сподели
150