"Вратарски гол" носи победата на Левски срещу 10 от Черно море


FUTBOL-TV

Левски се наложи над гостуващия Черно море с 1:0 в среща от кръга на родния шампионат. "Моряците" играха близо 70 минути с човек по-малко, а единственият гол падна след слабо представяне на национала Иван Дюлгеров на вратата на гостите.

През първото полувреме повечето опасни ситуации дойдоха след груби грешки в отбрана за двата отбора. Николай Михайлов, който започна като титуляр на вратата на Левски, се провини първи в близост до аутлинията, но атакувалият го Брено Тейшейра не успя да запази топката в игра.

Само три минути по-късно и Иван Дюлгеров допусна сходна грешка, но пред наказателното поле. Роналдо му взе притежанието, но бразилецът се подхлъзна преди удара на празна врата и той бе твърде слаб.

В 12-ата минута Роналдо нанесе първия точен удар. Джавад Ел Джемили получи топката от Жереми Петрис и центрира в наказателното поле, където бразилецът успя да играе с глава. Дюлгеров обаче бе на мястото си и улови топката.

В 22-та минута "сините" отново отнеха топката при преса в половината на Черно море и Джевад Ел Джемили си я поведе, за да се откъсне сам срещу Дюлгеров. Влатко Дробаров обаче направи грубо нарушение в глезена на испанския халф и бе изгонен от Никола Попов след видеопреглед на ситуацията.

Черно море се затвори дълбоко в половината си след картона за македонския защитник и удържа натиска на домакините до полувремето. "Сините" успяха да стигнат до един опасен удар на Жереми Петрис, който обаче бе избит от Даниел Димов. "Моряците" пък получиха възможност да стрелят от статично положение от около 25 метра, но Пабло Гарсия не уцели вратата. В тази ситуация сгреши Петрис.

Старши треньорът на гостите Илиан Илиев не промени философията си за второто полувреме и Черно море остана бетониран в защита. Това принуждаваше "сините" да стрелят от далечно разстояние, а в първите минути това се случваше предимно чрез Ел Джемили.

Първият шут на халфа бе отразен от Дюлгеров, вторият мина близо до страничната греда, а третият попадна в мрежата. В 57-та минута Ел Джемили получи топката малко след центъра, напредна към наказателното поле и стреля от около 20 метра, изпращайки мощен диагонален удар във вратата на гостите за 1:0. Те отговориха моментално със статично положение фронтално срещу вратата, но Тейшейра уцели Митков на стената.

Левски стигна до още едно добро положение чрез Уелтън, чийто удар от близко разстояние бе блокиран от Дюлгеров с тяло. Така "сините" спечелиха с 1:0 и записаха осма победа за сезона, доближавайки се на две точки зад ЦСКА. Черно море пък изпусна златен шанс да изпревари Локо Пловдив и така тимът от Варна остава втори в класирането. 

  Сподели
224