"Моряците" продължават успешното плаване


FUTBOL-TV

Черно море записа победа срещу Ботев Пловдив в мача между двата тима от 11-ия кръг на родния шампионат. "Моряците“ се наложиха с 1:0 на стадион "Тича“ с гол на Атанас Илиев, който се разписа в 19-ата минута.

Така Черно море остава непобеден и след 11-ия кръг, като до момента варненци заемат втора позиция в класирането с актив от 27 точки, с една по-малко от лидера Локо Пд, които утре гостуват на Лудогорец в Разград.

Черно море започна силно двубоя и още в първата минута "моряците“ можеха да открият резултата. Варненци отнеха топката в половината на гостите, тя достигна до Александър Василев, който с удар от дистанция нацели напречната греда. В 8-ата минута Атанас Илиев изведе Мазир Сула в наказателното поле, след което пусна остър пас, който обаче бе пресечен от Даниел Кайзер. В 19-ата минута натискът на Черно море даде резултат. Мазир Сула намери с прецизен пас Атанас Илиев, който останал сам срещу вратаря реализира за 1:0.

В 25-ата минута Александър Василев центрира отляво, а Атанас Илиев на първа греда стреля с глава, но топката премина покрай вратата. В 35-ата минута Едгар Пашеко получи пас в наказателното поле и стреля, но ударът му бе отразен от вратаря на Ботев.

Веднага след почивката "моряците“ създадоха възможност за втори гол. След прострелно центриране отдясно на Виктор Попов, топката стигна до Пашеко, който стреля, но ударът му бе блокиран. Кълбото се озова в краката на Пабло Гарсия, който отправи силен удар, но отново Кайзер спаси. В 54-ата минута Васил Панайотов бе близо да вкара втори гол в мача. Той бе потърсен с хубаво центриране отдясно и скочи на плонж, за да стигне до топката. Ударът му обаче мина встрани от целта.

В 75-ата минута Атанас Илиев засече с воле далечно подаване, но стражът на Ботев пак записа блестяща намеса. Така победата отиде на сметката на "моряците".

  Сподели
174