ЦСКА 1948 си спечели точка срещу Черно море


FUTBOL-TV

ЦСКА 1948 си спечели точка срещу Черно море

ФК ЦСКА 1948 и Черно море завършиха 1:1 в среща от 10-ия кръг на шампионата, като добрата новина за гостите е, че те продължават без поражение. Но точката днес ги оставя на 2-а позиция, тъй като събират 24. Така без значение как ще завърши мачът между Локомотив Пловдив и Славия, то пловдивчани остават лидери поне до междинния кръг в сряда. ЦСКА 1948, макар и с два мача по-малко, събира 14 точки и се придвижва на 5-а позиция.

Гостите от Варна влязоха по-добре в мача и в 19-ата минута създадоха първата си голова ситуация. След тъч топката попадна в Атанас Илиев, който стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче премина покрай дясната греда на Наумов. Две минути преди края Мазир Сула и Пачеко разиграха, последният стреля, но от близо пропиля чудесен шанс. Не много по-късно обаче Атанас Илиев вкара шестото си попадение през сезона. Удар на Пабло Гарсия предизвика меле в наказателното поле, домакините не се ориентираха, а Илиев беше най-съобразителен и от близо бутна топката в мрежата.

До почивката домакините от ЦСКА 1948 опитаха няколко далечни удара, Ивайло Чочев стреля от фаул също така. Само веднъж обаче Иван Дюлгеров на вратата на Черно море трябваше да се намесва. След началото на втората част столичани опитаха да вдигнат темпото. В 52-ата минута Чочев, Георги Русев и Педриньо последователно получиха ситуация за гол, но топката така и не стигна до вратата.

След това обаче устремът на домакините се притъпи, а временният треньор Николай Панайотов опита да вкара свежест с влизането на Карагарен, Радослав Кирилов и исландския гигант Видар Кяртансон. Вместо това обаче в 72-ата минута Мазир Сула едва не удвои само благодарение на отличната намеса на Даниел Наумов.

Но буквално в ответната атака влезлият секунди по-рано Кяртансон изравни. Той засече центриране от дясно на Георги Русев, а Живко Атанасов нямаше как да го спре с тяло. Исландецът първи игра с топката и я насочи до лявата греда на вратаря Дюлгеров - 1:1. Само след три минути домакините едва не стигнаха до втори гол. Младият Симеон Василев комбинира с Радослав Кирилов, който доказа, че трябва да бъде титуляр. Кирилов проби от ляво мощно и прехвърли топката към централната зона, но Кяртансон се размина на сантиметри. Черно море отговори с нов пропуск на Мазир Сула, който овладя топката пред дъгата. С едно обръщане се освободи от Чочев и Умарбаев и стреля, но за трети път не улучи рамката на Наумов.

B 88-ата минута отново исландският нападател беше в центъра на вниманието. Той влезе на скорост в наказателното поле, вратарят Дюлгеров го пресрещна и при съприкосновението, Кяртансон падна. Съдията Ивайло Стоянов не прецени, че има дузпа, а и колегата му от стаята за видеоповторения (ВАР) Радослав Гидженов не реагира.

  Сподели
230