Левски ще вземе столичното дерби срещу Локо


FUTBOL-TV

Левски ще вземе столичното дерби срещу Локо

Левски - Локомотив София
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 30.07.2023 г.
Час: 21:15


Левски приема Локо София на "Герена" в среща от 3-ия кръг на родния шампионат. "Сините" са фаворити, макар всички в клуба да мислят повече за реванша от втория предварителен кръг на Лига на конференциите срещу ФК Шкупи. И все пак, Левски ще се опита да стигне до победа и срещу столичните "железничари". Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Наставникът на Левски - Николай Костов ще направи промени в състава, за да запази част от титулярите за реванша срещу Шкупи. И все пак, наставникът няма чак толкова много опции на резервната скамейка. Самият наставник обяви, че първият мач срещу Шкупи е бил изтощителен.

"Много е трудно да се анализира играта на Левски, тъй като имаше борба от първата до последната минута. Изключително труден и изтощителен мач за нашия отбор. В един момент имах чувството, че сме непобедими. Тренираме по един начин, играем по друг, но е радостно, че победата е за нас. С тези победи трупаме самочувствие и се надявам да не спираме да побеждаваме. Имаме млади футболисти, на които им е нужно самочувствие да покажат своя потенциал", заяви Костов.

Очаква се титуляри да започнат националите Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков. На терена ще е и дебютиралият срещу Шкупи офанзивен халф Хасими Фадига. Сините пък до последно ще се надяват да картотекират за сблъсъка с железничарите другото си ново попълнение - Дарлан. Бразилецът бе привлечен в началото на седмицата и с него бе подписан договор за 3 години. Ако бъде уреден, то дефанзивният халф ще се появи в игра. На върха на атаката пък може да се озове Роналдо или Илиян Стефанов.

Последните две нови попълнения на Локомотив София - Диого Тейшейра и Стийв Траоре вероятно този път ще попаднат в стартовия състав на "железничарите". Двамата попаднаха за първи път в групата на тима за мача с Локомотив Пловдив - загубен с 2:4. Този път двамата ще стартират от първата минута. Не е изключено да има още промени в състава, тъй като от треньорския щаб не останаха доволни от двубоя срещу пловдивското Локо преди седмица.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
354