ЦСКА ще стартира новия сезон с победа в Пазарджик


FUTBOL-TV

ЦСКА ще стартира новия сезон с победа в Пазарджик

Хебър - ЦСКА
Стадион: "Георги Бенковски", Пазарджик
Дата: 16.07.2023 г.
Час: 21:00


ЦСКА стартира новия сезон с визита в Пазарджик. "Армейците" се представиха много добре през миналия сезон, като до последно бяха в борбата за титлата, която им се изплъзна, въпреки победата във Вечното дерби в последния кръг. Сега хората на Саша Илич ще искат да стартират подобаващо и още в самото начало да дадат заявка за още по-силен сезон. Срещу тях обаче се изправя Хебър, воден от "червената" легенда Любо Пенев. Прогнозата на FTV и на Futbolbet все пак е за знак - 2.

В ЦСКА направиха страхотна селекция. Майкъл Естрада, Матиас Фаетон, Браян Кордоба - Шерифа, младият вратар Марин Орлинов, както и Данило Асприля - Звяра. За почти всичките футболисти бе дадена и сериозна трансферна сума, нещо, което рядко се случваше до момента на "Армията". До момента шефовете на тима разчитаха предимно на свободни агенти, що се касаеше до входящи трансфери. Сега обаче нещата стоят по различен начин и фенове и специалисти са сигурни, че това ще даде положителен резултат.

Голмайсторът на ЦСКА - Дюкенс Назон, пристигна в София вчера и днес трябва да се присъедини към тренировъчния процес на тима. Хаитянинът получи няколко дни почивка, след като преди това участва с националния си отбор на турнира Голд Къп. Там той се разписа за победата с 2:1 над Катар, но не успя да помогне на тима да прескочи груповата фаза.

На същата надпревара участва и новото попълнение на армейците Матиас Фаетон. Той обаче се превърна от герой (отбеляза два гола при победата с 4:1 над Куба) в грешник (пропусна решаваща дузпа в последните минути при загубата с 2:3 от Гватемала) за Гваделупа. Нападателят взе пълноценно участие във вчерашното занимание на ЦСКА и ще е готов да дебютира още в гостуването на Хебър.

След привличането на Фаетон, Естрада и Асприля е сигурно, че Дюкенс Назон ще бъде продаден до края на лятото. Интерес към него има от Китай, Арабския свят и Франция. Хаитянинът е наказан за първите две срещи в шампионата. Така той със сигурност няма да играе срещу Хебър.

Саша Илич обаче има доста сериозен избор. В контролите до момента новите попълнения не бяха налични и Илич използва като централен нападател младия Жабов, както и Марк-Емилио Папазов. Първият обаче ще бъде даден под наем, но Папазов има реални шансове да играе срещу Хебър. Нещо повече - Папазов игра в тима от Пазарджик през изминалата кампания и дори е с основна заслуга за оставането на Хебър в елита, вкарвайки решаващите два гола в последния мач. Сега обаче Марк-Емилио Папазов се завърна в ЦСКА и не е изключено да стартира от първата минута, тъй като с изявите се понрави на Саша Илич. Все пак, по-вероятно е младокът да играе по крилото.

Като цяло Саша Илич се слави с това, че обича да използва много футболисти и рядко съперникът му може да е категоричен за стартовия състав. Очакванията са, че Илич ще процедира така и през този сезон, особено като се има предвдив участието в евротурнирите, което стартира скоро.

В Хебър също се похвалиха със сериозна селекция. Очаквано Любо Пенев взе не малко играчи от бившия си тим - ЦСКА 1948. До последно обаче имаше проблеми с вратарския пост. Мартин Луков започна тренировки с тима от Пазарджик. Очакваше се, че бившият вратар на Локомотив Пловдив ще парафира с Хебър, но това така и не се случи поне към този момент. Вместо това, с отбора подписа един от националните вратари на Естония - Матвей Игонен. Въпреки малкото си време за адаптация, 186-сантиметровият страж почти сигурно ще е на вратата срещу ЦСКА.

 

ПРОГНОЗА: ХЕБЪР - ЦСКА 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
358