Левски трудно може да вземе нещо в Разград


FUTBOL-TV

Левски трудно може да вземе нещо в Разград

Лудогорец - Левски
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 03.06.2023 г.
Час: 20:30


Левски гостува на Лудогорец в любопитен мач от програмата на предпоследния кръг на шампионата. Двубоят е важен за всички, а има сценарий, при който Левски може да направи ЦСКА шампион! При успех на "сините" и при победа на ЦСКА в другия мач, то "армейците" ще станат недостижими за Лудогорец на върха в класирането, кръг преди края. Левски обаче има своите основания за победа. "Сините" се борят за 3-то място, което дава директно участие в Лига на конференциите. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Централният защитник на Левски Хосе Кордоба отново стартира бегови тренировки. Панамецът лекува мускулна травма вече повече от месец, като шансовете му да играе до края на сезона са нищожни. Бранителят направи няколко обиколки на помощните терени на стадион "Георги Аспарухов" в компанията на друг трайно контузен - Билал Бари.

Много вероятно е Хосе Кордоба да е изиграл последния си мач за "сините". Това се случи на 8 април при успеха над Локомотив София (1:0) на "Герена". По ирония на съдбата след този двубой Станимир Стоилов напусна клуба. Към защитника има голям интерес от чужбина и се очаква да бъде продаден. Испанският Жирона вече проведе разговори с шефовете на Левски за това при какви условия може да се сдобие с правата на 22-годишния централен бранител.

Рикардиньо продължи и в мача с Черно море впечатляващото си представяне за Левски от началото на годината. С негови два гола "сините" победиха с 2:1 "моряците" и вече е ясно, че няма да завършат по-надолу от четвъртото място, което осигурява бараж за Европа. Привлеченият през зимата централен нападател има на сметката си 9 гола в 15 мача. Справка в статистиката показва, че той е само на едно попадение от това да изравни рекорда за най-резултното зимно попълнение в историята на Левски.

В 109-годишната история на "сините" има само един играч, който е бил привличан през зимата и има повече попадения от Рикардиньо. Това е Петър Александров. Нападателят прекара голяма част от кариерата си в Швейцария, където успя дори да стане шампион с Аарау. През пролетта на 1994 година той игра за Левски и успя да вкара 10 гола за първенството, с които допринесе за спечелването на шампионската титла. Той добави още 4 и за Купата, която също бе вдигната от "сините", а клубът записа десети златен дубъл.

Треньорът на Левски - Елин Топузаков е мотивиран да завърши добре сезона. Това почти сигурно са последните му два двубоя, тъй като от новия сезон тимът ще бъде воден от нов наставник.

"Сините" продължават с подготовката за гостуването на Лудогорец. Вчерашното занимание отново бе пропуснато от Роналдо. Бразилецът не е контузен, а е получил по-дълга почивка от треньора Елин Топузаков.

Вчера сините имаха интензивно занимание, а акцент имаше и на играта на тима при статичните положения. Именно това е и слабият показател на отбора. Столичани изпълняват почти винаги повече ъглови удари и фаулово около наказателното поле, но от тези положения трудно се възползват. Топузаков иска да реши този проблем и по време на тренировките се набляга на различни отигравания.

Бърнард Текпетей няма да вземе участие в предстоящото домакинство на Лудогорец срещу Левски. Крилото, който в последно време е използван като ляв бек, получи петия си жълт картон при гостуването на ЦСКА 1948 (2:2) и ще изтърпи наказание от 1 мач. Други проблеми пред Ивайло Петев няма, а и като цяло - треньорът има доста голяма резервна скамейка и не може да се оплаче от липса на варианти.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
683