ЦСКА няма право на грешка в последния мач на "Армията" за този сезон


FUTBOL-TV

ЦСКА няма право на грешка в последния мач на

ЦСКА - ЦСКА 1948
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 03.06.2023 г.
Час: 18:00


ЦСКА приема ЦСКА 1948 на "Армията" в любопитен двубой от програмата на предпоследния кръг в родния шампионат. Хората на Саша Илич вече са на 1-во място в класирането и докосват титлата. Това стана благодарение на частичния успех на настоящия им съперник в предишния кръг. Тогава ЦСКА 1948 завърши наравно с Лудогорец и това свали разградчани от върха. Сега ЦСКА ще преследва задължителна победа, а при нова грешна стъпка на разградчани - "армейците" ще станат шампиони кръг преди края. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич за пореден път ще направи рокади в състава. Сърбинът никога не използва еднаква 11-рка и това определено е в негов плюс. Съперникът му не винаги може да реагира на промените и това до момента носи успех на тима от "Армията".

Все още не е ясно дали Дюкенс Назон ще започне като титуляр. В последните няколко срещи, голмайсторът на отбора влиза като резерва. Причините за това най-вероятно са две. Таранът е натрупал картони и при официално наказание ще пропусне два мача. По-вероятно е той да стартира от първата минута срещу Левски в следващия последния кръг. Другата причина за негова все по-рядка поява е, че нападателят е пред трансфер. Говори се, че скаути на азиатски клубове ще седнат в ложите на "Армията“ в събота, а интересът на съгледвачите предизвиква Дюкенс Назон. До момента той записа 30 шампионатни мача, в които вкара 17 гола. Назон е водещият голмайстор на състава, като по попадения в шампионата отстъпва единствено на Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. В събота двамата ще се изправят един срещу друг.

Иначе Станислав Шопов изтърпя наказанието си и ще се завърне в групата за двубоя. Не е изключено той да стартира от първата минута. Аут поради контузии са Брадли де Нойер и Жеферсон.

При ЦСКА 1948 има доста повече проблеми. От седмица столичани са водени от временния наставник Атанас Рибарски, който през пролетта бе начело на дублиращия отбор във Втора лига. С него постигна отлични резултати. Той застана на мостика на пожар, след като Тодор Янчев хвърли оставка след финала за Купата на България срещу Лудогорец (1:3). Рибарски е третият треньор на състава от началото на кампанията, която бе започната от Любослав Пенев. Новият треньор завърши наравно с Лудогорец при първия си мач, а сега всички се питат дали може да вземе точки и от ЦСКА.

Вирусно заболяване измъчва няколко футболисти на ЦСКА 1948 преди мача с лидера в класирането. Сред инфектираните са голмайсторът на отбора Ивайло Чочев и друг от лидерите на състава Георги Русев. Чочев, който има проблем и с мускулно разтежение, взе участие в снощната тренировка на тима, но изпитваше сериозни трудности и едва завърши заниманието. От лекарския щаб на ЦСКА 1948 правят всичко възможно с интензивно медикаментозно лечение да възстановят максимален брой от засегнатите футболисти за двубоя на "Българска армия", който е от голямо значение и за двата отбора.

ЦСКА се бори за титлата с шампиона Лудогорец, но ЦСКА 1948 се стреми се към третото място и спечелване на последната директна квота за Лигата на Конференциите, а в момента отборът на Рибарски има преднина от точка пред четвъртия Левски.

Опитният защитник Лазар Марин напусна ЦСКА 1948 в навечерието на дербито с ЦСКА. Договорът на 29-годишния футболист с клуба от Бистрица изтече вчера и не беше подновен. Той е водил преговори, но двете страни не са се разбрали.

Проблемите пред 1948 обаче не свършват с това. Тимът8 ще е без един от най-силните си футболисти в последните два мача от шампионата. Става въпрос за централния защитник Елитон. Бранителят получи в края на двубоя срещу Лудогорец (2:2) много пресилен жълт картон. Той се оказа девети за него и това автоматично му носи санкция от два мача. Елитон е трети голмайстор на ЦСКА 1948 в първенството с 4 попадения. Преди него са само Ивайло Чочев (21) и Георги Русев (7).

Капитанът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов пък до последно ще е под въпрос за мача на "Армията". Вратарят се контузи при равенството с Лудогорец и бе заменен принудително от Генадий Ганев в 66-ата минута. Това се случи малко, след като разградчани осъществиха обрат с попадение на Кирил Десподов. Бесарабският българин се справи отлично със задачата да замести Наумов и до края на двубоя не допусна повече топката да влезе в мрежата. За вратарския пост ще се реши в часовете преди мача.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЦСКА 1948 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
653