ЦСКА няма право на грешка срещу Славия


FUTBOL-TV

ЦСКА няма право на грешка срещу Славия

Славия - ЦСКА
Стадион: "Александър Шаламанов", София
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 20:15


ЦСКА гостува на Славия на стадиона в "Овча купел" в мач предстоящия кръг на родния шампионат. И двата тима имаха ангажименти през седмицата в турнира за Купата на страната. И двата отбора обаче разочароваха феновете си. Славия отпадна след загуба от Локо София, а ЦСКА инкасира поражение срещу Черно море. Така и двата отбора вече мислят само за изявите си в първенството. Като цяло мачовете на Славия са трудни за прогнозиране, но FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - 2.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич няма да може да разчита на двама важни за отбора му играчи в предстоящото дерби със Славия. Става въпрос за десния бек Иван Турицов, както и за атакуващия халф Лазар Туфегджич. Те пропуснаха и двубоя за Купата на България срещу Черно море, след който "червените“ се простиха с надеждите си да спечелят трофея.

Българският национал се възстановява от контузия в коляното, която получи в края на февруари в мач срещу Септември. Той вече тренира с основната група на "червените“, но все още не е готов на 100 процента и Саша Илич не желае да рискува здравето му с пускането му в игра. Поради тази причина Турицов ще пропусне и двубоя със Славия.

Лазар Туфегджич пък е получил разтежение точно преди мача с Черно море за Купата и затова пропусна срещата с варненци. Надеждите на треньорския щаб на ЦСКА е сърбинът и Турицов да са напълно готови за игра за Вечното дерби с Левски. Двубоят е на 17 април на Националния стадион "Васил Левски“.

Иначе очакванията са, че Саша Илич ще направи за пореден път рокади в състава. На врата ще се завърне Густаво Бусато, макар Митко Евтимов да няма особена вина за головете на Черно море в мача преди броени дни. Все пак, бразилецът е основен избор, що се касае до вратарския пост. Като титуляр ще се завърне и Дюкенс Назон. Последният бе оставен резерва, тъй като не бе готов да изиграе цял мач. Националът на Хаити все пак се появи в игра и ведна раздвижи атаката на отбора, като само късметът му попречеи да се разпише, след като на два пъти нацели греда в двубоя срещу "моряците". И всичко това в рамките на 15-20 минути, които получи за изява. Сега Назон ще тормози отбраната на "белите" още от първите минути.

В лагера на Славия напрежението е видимо. Босът на клуба Венци Стефанов се опитва да смекчи малко нещата, но е факт, че Златомир Загорчич е недоволен от случващото се и слуховете са, че той ще си тръгне след края на шампионата. Треньорът дори се е прибрал до Сърбия след загубата от Локо София, а тренировката на тима са водили помощниците му. Заги все пак ще се завърне в София и ще води отбора си от пейката.

Самият Венци Стефанов отказва да потвърди за напрежение в клуба. "Продължаваме работа със старши треньора Златомир Загорчич. Няма много варианти. Нека да свърши това първенство пък ще мислим за подсилване в атака, за варианти", каза Стефанов и добави, че целта на тима е 7-мо място, а не влизане в първата 6-ца.

"По-добре да запазим седмото си място, отколкото да гоним първата шестица. Там трудно ще стигнем до Европа. А през седмата позиция е един мач. Всичко се случва. Който и да е съперник - Левски, ЦСКА 1948… имаш шанс. Баражът ще е поправителен за купата под някаква форма", категоричен е ексцентричният бос на "белите".

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
299