ЦСКА се похвалиха с национал на Австралия


FUTBOL-TV

ЦСКА се похвалиха с национал на Австралия

20-годишният вратар на дублиращия отбор на ЦСКА Илия Шаламанов-Тренков получи повиквателна от младежкия национален отбор на Австралия. Стражът за пореден път заслужи доверието на треньорския щаб и ще се изправи срещу младежите на Швейцария и италианския тим Комо по време на тренировъчния лагер на "кенгурата" в Италия.

В Австралия припомнят думи на Шаламанов-Тренков, според които той има желание да играе за националния отбор на страната.

"Роден съм в Австралия и се надявам един ден да играя за Австралия на национално и клубно ниво. Да, имам и български паспорт, но това е мое решение. Австралия винаги е имала страхотни вратари като Марк Шварцер, Марк Боснич и Мат Райън и аз работя усилено всеки ден, за да имам подобна кариера“, казва младокът пред местните медии.

"Надявам се един ден да заслужа първия си избор в отбор като ЦСКА, Манчестър Юнайтед или да стана шампион с австралийски отбор. Най-голямата ми мечта е да играя с Австралия на Световното първенство и да се представя перфектно“, завършва той.

Илия Шаламанов-Тренков е 15-ия футболист на армейците с повиквателна за националните гарнитури.

  Сподели
167