Бивш вратар на Левски: Нямам търпение да играя срещу Кристиано Роналдо


FUTBOL-TV

Бивш вратар на Левски: Нямам търпение да играя срещу Кристиано Роналдо

Вратарят на Черна Гора - Милан Миятович - е добре познат у нас. Той игра за Левски преди 3 години, а освен това сега е в саудитския Ал Адала - т.е. в едно първенство с мегазвездата Кристиано Роналдо.

"Беше много приятно, когато разбрах, че Роналдо ще дойде да играе тук. На 4 април ни предстои двубой срещу Ал Насър, нямам търпение. Мачът ще е точно след паузата за националните отбори. Разликата в класите е голяма, защото това е тим с традиции в Саудитска Арабия и неслучайно всяка година е сред претендентите за титлата. Освен това, бюджетът на клуба е голям. Знаем, че ще ни е трудно, но само можем да спечелим от едно добро представяне срещу такъв отбор", започна Миятович пред БНТ 1.

"Можем да кажем, че в нашата група има два по-силни отбора. Това са тимовете на Сърбия и Унгария. Те ми се струват фаворитите за първото място. Въпреки това обаче смятам, че и ние имаме шанс за нещо добро. Мисля, че нашият тим и този на България се доближават като качество. Първият мач е точно между нас, а често пъти той се оказва решаващ. Ако стартираш добре, това може да ти даде самочувствие занапред. Гостуването ни в България е ключово, трябва да дадем всичко от себе си", добави вратарят.

"Вероятно е опитът да помогне. Стефан Савич е един от важните играчи на Атлетико Мадрид, докато Стеван Йоветич в момента е част от Херта и немския футбол. Би трябвало да помогнат с индивидуални качества и с опит", продължи той.

"За мен това гостуване ще бъде по-емоционално, понеже отново ще дойда в България. С Левски изкарах известен период от време, чувствах се добре и ще се радвам отново да посетя страната. Следя какво се случва на "Герена". Знам, че клубът беше и продължава да е в тежка ситуация. Феновете са основната движеща сила, която помага на отбора. Мисля, че стъпка по стъпка нещата ще се стабилизират. Време е клубът да се върне там, където е неговото място. Яд ме, че вече не бях в отбора, когато тимът случели Купата не България. Знаех, че Левски е велик клуб и рано или късно успехите ще дойдат. Видях какво значи за феновете и каква любов показват на футболистите. Тъжно ми е, че не успяхме заедно да вдигнем трофей, но се радвам за играчите и хората. Те го заслужават", завърши вратарят.

  Сподели
302