Реал няма да допусне позорна загуба в Ел Класико


.

Реал няма да допусне позорна загуба в Ел Класико

Дойде денят на истината в испанката примера дивисион. 205-то издание на Ел Класико ще противопостави на “Камп ноу” Барселона и Реал Мадрид. Адски много се изговори за двата тима в последните няколко дена, затова няма да отегчаваме никой с повтаряне на празни приказки, а ще споменем най-важното, което може да има отражение върху резултата от двубоя.

Домакините от Барселона играят футбол, който напомня времената на Дрийм Тийм на Йохан Кройф и 2006 година, когато начело бе Франк Рийкард и Барса стигна до триумф в Шампионската лига. Тези изяви изкачиха тима начело в Примера с 6 точки аванс пред втория Виляреал и цели 9 пред вечния съперник. Малцина вече се съмняват в това кой ще е шампион на Испания. Особено красноречиви бяха резултатите, които Барселона постигна срещу преките си съперници – 3:0 над Севиля, 6:1 над Атлетико Мадрид и 4:0 над Валенсия, все погроми над отбори, които не отстъпват по нищо на Реал. Затова и в последната седмица очакванията са да се стигне до разгром над вечния враг, но…

Това “но” е свързано с характера на дербито и с факта, че на “Сантяго Бернабеу” съвсем навреме смениха треньора. Предишният наставник Бернд Шустер се дискредитира тотално след изказването си, че няма как тимът му да спечели на “Камп ноу” и ако той още бе начело на “белите” щеше да се стигне до някоя 6-ца, която да се помни дълго. Хуанде Рамос обаче е доста по-запознат с психологията. Веднага, след като пое Реал каза, че тимът му ще търси успех в Ел Класико, въпреки че едва ли ще го постигне лесно. Пристигането на Шустер доведе веднага до събуждане и погром над руския екс-шампион Зенит в Шампионската лига – 3:0.

Това да си изявен фаворит преди такъв тип дерби не винаги е от полза. Очакванията са твърде големи, а ако погледнем реално на нещата и един равен чудесно пасва на стратегията на Барселона по пътя към титлата.

Добра новина за Пеп Гуардиола е, че почти няма проблеми със състава. С контузии са само Габи Милито и Андрес Иниеста. Самуел Ето’о се завръща, след наказанието си срещу Валенсия.

При Реал нещата са по-сериозни. Аут за мача на “Камп ноу” са Рууд ван Нистелрой, Пепе, Хайнце, Диара, които са контузени и наказаните Мигел Торес, Марсело и Ариен Робен. Под въпрос пък е Уесли Снайдер. 

За първенство Барселона и Реал са се срещали 156 пъти. Каталунците имат 58 победи, столичани 68, а 30 мача са завършили наравно. В последните два сезона, в които Реал стана шампион “кралският клуб” бе и по-успешен в дербито. Миналаат година те взеха две победи с 4:1 и 1:0. По-миналият пък победиха с 2:0 у дома, а на “Камп ноу” имаше трилър и 3:3.

Нормално, с оглед на ситуацията в момента ще заложим на победа на домакините. Няма смисъл да се заричаме, че това ще стане с разгромен резултата. При Хуанде Рамос Реал ще играе по-предпазливо, за да не се открива излишно. “Белите” ще дебнат своя момент и ако такъв се открие ще ударят.



Вероятни състави:

Барселона: Валдес, Алвеш, Абидал, Пуйол, Маркес, Туре, Шави, Хлеб, Меси, Анри Ето’о

Реал: Касияс, Салгадо, Рамос, Метцелдер, Канаваро, Ван дер Ваарт, Гаго, Гути, Раул, Игуаин, Дренте


Последни 5 мача:

Барселона: ЗПППР
Реал: ПЗЗПП

Прогноза – 2:0

Колаж: sport.es

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28