Черно море с трудна победа срещу закъсалия Пирин


FUTBOL-TV

Черно море с трудна победа срещу закъсалия Пирин

Черно море (Варна) победи с 1:0 Пирин (Благоевград) в среща от 21-ия кръг и усложни положението на "орлетата". Пирин остава на 15-о място с 13 точки, на 3 от спасителните позиции на Септември и Хебър.

Варненци пък се изкачват 5-и с 36 точки, като единственото попадение за точките днес вкара завърналият се от Италия нападател Атанас Илиев от дузпа. За тях положителната серия продължава, тъй като от началото на пролетния полусезон нямат поражение.

Попадението беше реализирано още в 11-ата минута, когато съдията Валентин Железов отсъди дузпа. Тя беше доста дискусионна, тъй като ударът на Алекс Фернандес беше от много близко разстояние и Вячеслав Велев инстинктивно предпази лицето си. След като главният ВАР-съдия Радослав Гидженов прегледа ситуацията, извика край тъч-линията и Железов да погледне на монитора за помощ на реферите. Бургазлията, който е надзирател в затвора, потвърди наказателния удар. Атанас Илиев обърна плонжа на вратаря Георгиев и вкара първия си гол след завръщането във Варна..

В 42-ата минута гостите можеха да стигнат до втори гол на два пъти. Най-напред Велислав Василев центрира към Мазир Сула, но изстрелът на французина с глава мина на сантиметри от дясната греда. Веднага след него и Мазир Сула стреля, но Янко Георгиев спаси майсторски.

През второто полувреме пиринци излязоха много по-мотивирани и тръгнаха да търсят изравняването. В 60-ата минута Венцислав Бенгюзов центрира от свободен удар, Велев стреля с глава, но Дюлгеров улови. Две минути по-късно и младокът Иван Тасев премина през двама играчи на Черно море, но точно преди да нанесе удар топката му беше избита в корнер.

В следващите минути домакините продължиха да търсят изравнителен гол и в 78-ата минута се откри шанс пред Даниил Кондраков. Ударът му обаче беше блокиран. Секунди по-късно отново Дюлгеров извади влизаща под гредата топка, отклонена от Преслав Йорданов с глава. До края на мача отборът от Благоевград опита да стигне до равенството поне, но атаките им не бяха проблем за вратаря Дюлгеров.

  Сподели
209