Пробвайте знак Х за Левски - Лудогорец


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - Лудогорец

Левски - Лудогорец
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 28.02.2023 г.
Час: 17:45


Левски приема Лудогорец в очаквания с най-голям интерес мач от 21-ия кръг на родния шампионат. Двата отбора са в коренно различни етапи. "Сините" се борят за финансовото си спасение и са в ужасна серия от 10 шампионатни срещи без победа. Сега им предстои тест срещу шампионите, които от доста време не са на първо място. Лудогорец иска да настигне ЦСКА, като за целта разградчани трябва да си тръгнат с 3 точки от "Герена". Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Последните сблъсъци между двата отбора са доста интересни и оспорвани, като има всички основания такъв да се очаква и сега. Левски е в криза, изравни и антирекорда си от последователни шампионатни срещи без победа, като броят им набъбна на 10. При още един провал, за какъвто в случая ще се приеме и равенството, ще означава счупване на антирекорда и ще имаме нов такъв.

Сега обаче имаме допълнително обстоятелство. Лудогорец пристига на "Герена“ само пет дни, след като е приключил участието си в европейските клубни турнири. То беше доста прилично, дори най-доброто от няколко години насам. Но въпреки това се чуха критики към тима за отпадането. Явно в Разград сериозно са вдигнали очаквания, щом след толкова късно отпадане биват критикувани, докато останалите ни евроучастници си отидоха от турнирите още през август. Не е ясно обаче вътре в самия Лудогорец как ще подейства отпадането и възможно ли е то все пак да доведе до психологически и игрови срив.

И първите следи от такъв да се видят точно на "Герена“. Този вариант не бива да се изключва, защото Лудогорец наистина беше близо до крайния успех срещу Андерлехт, а когато си бил близко до нещо сериозно и си се разминал с него, не винаги намираш сили да го понесеш хладнокръвно. Поне досега обаче Лудогорец винаги е бил безпощаден, когато излезе срещу Левски след европейски мач, независимо какво се случило в него. Досега историята помни три такива случая, като и в трите разградчани не оставиха шансове на "сините“.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов ще може да използва последното ново попълнение Джевад ел Джамили в предстоящия сблъсък с Лудогорец. Той вече е уреден с картотека в БФС. Фланговият нападател бе привлечен от "сините" през миналата седмица. Той пристигна от кипърския Акритас, който в момента е воден от бившия наставник на ЦСКА и Локомотив Пловдив - Бруно Акрапович. Специалистът на няколко пъти се изказа ласкаво за качествата на играча, който е роден в Испания, но има марокански корени.

Скаути, работещи с испански клубове, ще седнат на трибуните на стадион “Георги Аспарухов" във вторник, за да следят изявите на централния защитник на Левски Хосе Кордоба. Срещу шампионите на панамския национал най-вероянто ще му се отвори много работа. През зимата не се стигна до трансфер на Кордоба, но с оглед неосъществената сделка по продажбата на клуба и тежкото финансово състояние през лятото такъв изглежда наложителен.

През този сезон бранителят не е изпуснал шампионатен мач - участва и в 20-те на тима. Наред с това игра и в четирите двубоя в Лигата на конференциите, бе на терена и в срещата за Купата на България с Лудогорец (1:2). В Разград Кордоба пропусна дузпа, от която можеше да изравни резултата.

Нападателите на Лудогорец Бърнард Текпетей и Игор Тиаго ще бъдат на линия за гостуването на Левски. Текпетей получи контузия в края на първото полувреме на гостуването на Андерлехт и на почивката бе заменен. Игор Тиаго пък напусна, накуцвайки, в края на редовното време.

“Текпетей го извадихме превантивно, защото сме фокусирани върху шампионата в момента. Положението на Тиаго не е сериозно, той имаше крампи", заявиха от щаба на разградчани.

Аут за сблъсъка е десният бек Аслак фон Витри. Той се контузи още в началото на мача в Брюксел. Очаква се вместо него на “Герена" да започне Пипа, който се представи много слабо срещу Андерлехт. В центъра на защитата също ще има рокада - титуляр ще е Оливие Вердон вместо Игор Пластун.

Ден преди дербито на "Герена“ са продадени близо 7000 билета за секторите с фенове на Левски. Очакванията са, че ще има и скромна агитка от Разград.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
466