Лудогорец ще постигне добър резултат в Андерлехт


FUTBOL-TV

Лудогорец ще постигне добър резултат в Андерлехт

Андерлехт - Лудогорец
Стадион: "Лото Парк", Андерлехт
Дата: 23.02.2023 г.
Час: 19:45


Лудогорец отново поглежда към мачовете си от европейските клубни турнири. Тимът от Разград ще е гост на Андерлехт във втори плейоф за класиране на 1/8 финала в елиминационната фаза на Лигата на конференциите. Двата отбора изиграха интересен първи мач, който българските шампиони успяха да спечелят с 1:0. Интригата обаче остава и за реванша. FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - Х.

Пред треньора на Лудогорец има доста добри новини. Оливие Вердон и Антон Недялков ще се завърнат в отбора. И двамата бяха наказани за първия мач, но вече ще са на разположение на Шимунджа. Наставникът пък ползва част от резервите си в мача през уикенда срещу Славия, който бе спечелен доста трудно с гол в добавеното време. Нещата обаче вървят добре за Лудогорец до момента, като тимът се бори сравнително успешно на два фронта. Разградчани обаче със сигурност ще искат да изпреварят ЦСКА, който е лидер в класирането в родния шампионат. Сега обаче вниманието е насочено към европейската сцена.

"Знаем на кого можем да разчитаме, всеки иска да играе. И двата предстоящи мача са важни - и Андерлехт, и Левски. Гледаме мач за мач. Ще трябва да вдигнем нивото си", каза Шимунджа след успеха над "белите".

Мач през уикенда имаше и съперникът на Лудогорец в плейофите на Лигата на конференциите - Андерлехт. Тимът завърши 2:2 при визитата си Кортрайк в мач от 26-ия кръг на белгийския елит.

Андерлехт успя да поведе в резултата чрез Андерс Дрейер в 41-вата минута. Домакините обаче направиха пълен обрат след почивката. Все пак Андерлехт успя да изравни в 84-ата минута чрез Амир Мурийо. Съперникът на Лудогорец вече е да девето място в класирането, като успя да се изкачи с две места в последните седмици заради добрата си форма.

Интересът към Лудогорец преди реванша в Брюксел срещу Андерлехт е огромен. Още преди десетина дни българи, живеещи в чужбина, изкупиха всички билети. Въпреки това още доста наши сънародници имат желание да бъдат на стадиона в четвъртък. В тази връзка ръководството на Лудогорец е направило опит да получи повече от полагащите се по наредба на УЕФА 5%, но е срещнало отказ.

В крайна сметка разградчани ще бъдат подкрепяни само от 1300 души. Лудогорец има огромна подкрепа в Белгия, където през последните години се преселиха да живеят хиляди емигранти от Лудогорието. В момента те се организират в мощен фенклуб, който ще бъде открит официално в сряда.

 

ПРОГНОЗА: АНДЕРЛЕХТ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
506