Неприятна загуба за Левски и при рестарта на шампионата (видео)


FUTBOL-TV

Неприятна загуба за Левски и при рестарта на шампионата (видео)

Левски загуби от Черно море с 0:1 на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Точен за гостите бе Александър Василев в 35-ата минута. Така Левски продължи с неубедителните си изяви и през тази календарна година.

Първата опасна атака организираха "сините“. В 3-тата минута Цунами отне топката и пусна извеждащ пас в коридор към Рикардиньо. Нападателят на "сините“ се изплъзна от противниковата защита, но беше изпреварен от Иван Дюлгеров, който излезе и улови. В 17-ата минута Ивелин Попов отправи удар от дистанция, но вратарят на "моряците“ улови.  

Четири минути по-късно Васил Панайотов изпълни корнер отляво по атаката на варненци. Атанас Илиев засече с глава, но много неточно. В ответното нападение Рикардиньо получи в наказателното поле. Таранът стреля мощно в обсега на Дюлгеров. Стражът реагира, за да избие в ъглов удар. В 26-ата минута Дюлгеров отново трябваше да се намесва. Уелтън комбинира с Филип Кръстев, а халфът стреля с левия крак право в ръцете на вратаря.

Секунди по-късно Хосе Кордоба проби през центъра и подаде към Илиян Стефанов. Последва удар по земя в долния ляв ъгъл на вратата. Дюлгеров за четвърти път от началото на мача се намеси безупречно, за да запази резултатът непроменен.

В 35-ата минута гостите поведоха. Виктор Попов опита центриране, получи се коварна траектория на топката, която се насочи към мрежата на "сините“. Николай Михайлов със сетни усилия успя да закачи топката с една ръка и да я чукне в горната греда, но Александър Василев добави с глава от близко разстояние за 0:1.

В добавеното време на първото полувреме Велислав Василев имаше свободно пространство пред дъгата на наказателното поле на "Левски“ и опита мощен удар, но неточен.

След почивката два гола на Черно море не бяха зачетени, но в крайна сметка Левски не успя да се измъкне от загубата. В 57-ата минута Асен Чандъров имаше възможност да стреля, но ударът му не намери целта. Десет минути преди изтичането на редовното време "сините“ организираха атака през центъра, която завърши с удар на Кръстев от дистанция, който обаче не намери целта.

В 86-ата минута Роналдо беше намерен на границата на наказателното поле. Бразилецът стреля от движение по земя, но Дюлгеров изби.

Левски - Черно море 0:1

0:1 Александър Василев 35'

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
406