Левски ще зарадва феновете в Търново с победа над Черно море


FUTBOL-TV

Левски ще зарадва феновете в Търново с победа над Черно море

Левски - Черно море
Стадион: "Ивайло", Велико Търново
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 12:30


Левски подновява шампионата с мач срещу Черно море. "Сините" изтърпяват наказание и са лишени от домакинство. Въпреки това, очакванията са, че на стадиона във Велико Търново ще ври и кипи, като феновете на тима обещаха сериозна подкрепа и старата столица през тази събота ще бъде синя. Очакванията и на FTV и Futbolbet са за успех на символични домакин - знак 1.

В лагера на Левски настроението е приповдигнато, като треньорът на тима Станимир Стоилов има почти всички футболисти на разположение. Под въпрос е единствено Жереми Петрис. Той все още лекува контузия и пропусна контролата срещу Септември София. Почти сигурно няма да се рисува с неговото пускане в игра, но очакванията са, че той все пак ще попадне в групата за мача. Не е изключено Петрис да влезе в игра, но във финалните минути на двубоя.

Другият, който няма да е готов за мача е Билал Бари. Нападателят на Левски се очаква да се завърне в България още тази седмица. Той бе във Франция през последните месеци, където провеждаше възстановяването си след тежката контузия, която получи в началото на септември. 25-годишният футболист бе опериран в родината си, след което работи с рехабилитатор и физиотерапевт в базата на френските национали в Клерфонтен.

Сега Бари се прибира и ще продължи възстановяването си с медицинския щаб на Левски. Треньорът на "сините" Станимир Стоилов заяви, че първоначалните прогнози за оздравяването на нападателя са били около 8-10 месеца. Това означава, че той ще бъде на разположение на наставника най-рано през май.

Иначе очакванията са, че Николай Михайлов отново ще се завърне на вратата за тима. Той не бе основен титуляр след провала в евротурнирите, но сега вероятно пак ще е първи избор на Мъри Стоилов.

"В атака разполагаме с тримата бразилци и Марин Петков. Четирима футболисти за три позиции - конкуренцията не е толкова голяма. Приели сме и знаем какво ни очаква. Спазваме стриктно бюджета, който имаме. Надявам се да се справим. Всички футболисти се представиха на едно добро ниво и цялата подготовка играха добре и се стараха. Черно море е познат отбор. Те практикуват добър стил на игра. Няма как да се изненадаме. По-важно е как ще играе нашият отбор. С оглед на състоянието на терените, ще изискваме от нашите футболисти повече характер и воля. Нямам никакви съмнения за комбинативността и начина на игра, ако терените са в добро състояние", заяви Станимир Стоилов преди срещата.

В Черно море имат проблеми с картотекирането на новите си играчи. Става въпрос за бразилците Матеус Машадо Ферейра и Мишаел Сантош Силва Алвеш, тъй като все още нямат работни визи и ще пропуснат първия мач на "моряците“ при подновяването на шампионата.

"При тази ситуация с Мишел и Матеус визите ще излязат доста бавно, така че първите три-четири кръга няма да ги ползваме. Експериментирахме с Александър Василев“, коментира наставникът на Черно море – Илиан Илиев, след победата с 4:2 над Добруджа в последната контрола на отбора на "Тича“, в която неофициален повторен дебют за "моряците“ направи централният нападател Атанас Илиев.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
717