Загорчич: Има интерес към Светльо Вуцов


FUTBOL-TV

Загорчич: Има интерес към Светльо Вуцов

Старши треньорът Златомир Загорчич очаква по-добро представяне от водения от него отбор на Славия през пролетта на 2023 година. "Белите", които заемат пето място в класирането в Първа лига, се класираха за четвъртфиналите в турнира за купата на България. Специалистът говори пред медиите за предстоящата подготовка, за новите попълнения, за интереса към Светослав Вуцов и за продължаването на кариерата на ветерана Георги Петков.

"Надяваме се да се подготвим добре в Турция и да няма контузии. Тези нови момчета трябва да ни помогнат да имаме по-добри резултати в сравнение с есенния полусезон. Пожелавам здраве и добри игри на момчетата. Разчитаме много и на младите от школата. Тези ще получат шанс, дано да продължат да напредват. Селекцията никога не приключва. Взехме хора, от които имаме нужда - най-много в защита, но и в нападение. Дано ни помогнат да направим по-добри игри и по-добри резултати. Ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще бъде идеално за отбора. Не искам да има напрежение, желанието ми е момчетата да играят добре. Ако това се случи, ще имаме и успехи. Нормално е", заяви Загорчич на пресконференция. 

Специалистът и бивш национал на България говори бъдещето пред младия вратар на "белите" Светослав Вуцов, както и за ветерана Георги Петков.

"Има интерес към Вуцов, както и към други наши футболисти, но трябва да питате ръководството по тези въпроси. Петков може да продължи да помага на отбора. Имаме нужда от него в съблекалнята. Само да е здрав", каза още Загорчич. 

Юношите на клуба Борис Димитров, Роберто Илиев, Валентин Петров и Чунг Нгуен-до също ще тренират в първия състав на Славия.

 

Програма на Славия за зимната подготовка през 2023 година:

7-10 януари – тренировки на клубната база в София

11 януари – 1 февруари – тренировъчен лагер в Анталия

1-10 февруари – подготовка в София

Приятелски мачове:

15 януари
Славия – Младост Лучани (Сърбия)

20 януари
Славия – Кизилжар (Казхастан)

25 януари
Славия – Марибор (Словения)

30 януари
Славия – Факел Воронеж (Русия)

31 януари
Славия – Оренбург (Русия)

  Сподели
198