Черно море се класира на 1/4-финалите след бой над Локо Пловдив (видео)


FUTBOL-TV

Черно море се класира на 1/4-финалите след бой над Локо Пловдив (видео)

Черно море се класира за 1/4-финал в турнира за Купата на България. Това стана факт, след като "моряците“ надиграха тима на Локомотив Пловдив с 3:1 на стадион "Тича“ във Варна. Гостите поведоха в резултата през първата част, но феноменален Матиас Курьор донесе победата на своите с два гола за пълния обрат. Това бе последен мач за Курьор с екипа на Черно море, след като договорът му изтече. Крайното 3:1 оформи Ангел Ангелов в даденото от съдията продължение.

Преди началото на двубоя шефът на Националния фенклуб на "моряците“ Иван Михайлов връчи на Матиас плакет и шалче на Черно море. Нападателят от Мартиника обяви, че това е последният мач в кариерата му, а занапред ще бъде скаут на "моряците“.

В 6-ата минута Бирсент Карагарен шутира от пряк свободен удар на около 15 метра, но не намери очертанията на вратата. В 9-ата минута Димитър Илиев се освободи от Мимито, навлезе в наказателното поле отдясно и отправи удар с външен фалц, което провокира бляскава намеса от Иван Дюлгеров.

В 23-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на "моряците“ след центриране от корнер. Удар на Димитър Илиев беше блокиран от Виктор Попов, а кълбото се озова в Райън Бидунга. Конгоанският защитник също отправи удар от десетина метра, но Дюлгеров се справи.

След половин час игра Черно море пропусна отличен шанс да поведе в резултата. Мимито отне топката в центъра на терена и изведе Мазир Сула сам срещу Динко Хоркаш. Алжирецът напредна и отправи удар, който вратарят на гостите изби с крак. Малко след това Сула шутира от около 20 метра, но този път не затрудни стража на гостите. По-добрата игра на домакините в тези минути от мача продължи. В 36-ата минута Курьор засече с глава центриране от пряк свободен удар на Алекс Фернандес, но Хоркаш се справи.

Само минута по-късно "смърфовете“ поведоха. Пиер Зебли проби през центъра и намери Йосип Томашевич отляво. Хърватинът центрира в наказателното поле, където Живко Атанасов и Петър Босанчич не се ориентираха добре, което позволи на Бирсент Карагарен да овладее и с прецизен шут от средна дистанция да вкара за 0:1.

В продължението на първата част Матиас Курьор изравни резултата. Нападателят получи извеждащ пас от Мимито, избяга от Матеус и отправи удар в близкия ъгъл, който се оказа неспасяем за Хоркаш за 1:1.

Второто полувреме започна с нова добра възможност пред Курьор. Офанзивният футболист беше изведен отляво, напредна и потърси далечния ъгъл, но ударът му беше неточен. В 58-ата минута стражът на пловдивчани трябваше да се намесва след шут на Мимито от средна дистанция.

Черно море направи пълен обрат в 66-ата минута. Николай Златев пусна извеждащ пас за Курьор отдясно. Бидунга и Хоркаш не се разбраха, вратарят тръгна да излиза, а Курьор ги изпревари, чукна топката с глава, което го остави сам на празна врата и вкара за 2:1.

В 71-ата минута варненци стигнаха и до трети гол във вратата на Локомотив, който обаче беше отменен заради засада. Курьор беше изведен от Мимито, но беше зад последния футболист в "черно-бяло“. Нападателят напредна и пусна успореден пас за Алекс Фернандес, който вкара, но попадението беше отменено.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
266