Левски с втори опит за победа във Варна


FUTBOL-TV

Левски с втори опит за победа във Варна

Спартак Варна - Левски
Стадион: "Спартак", Варна
Дата: 06.11.2022г.
Час: 14:45 ч.
Съдия: Никола Попов


Левски гостува на Спартак Варна в среща от предстоящия 17-ти кръг на родния шампионат. "Сините" са в лоша серия от пет поредни мача без победа. Сега обаче идва един на пръв поглед по-лесен тест. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е, че този път Левски ще зарадват феновете си с успех - знак 2.

Защитникът на Левски - Хосе Кордоба ще бъде на разположение на Станимир Стоилов за предстоящите мачове със Спартак Варна и Славия. Бранителят попадна в селекцията на Панама за три контролни срещи. Първата от тях е още утре. Тогава Панама ще се изправи срещу Катар в испанския курорт Марбея. На 10 ноември има нов двубой - срещу Саудитска Арабия в Абу Даби.

Тези дати обаче не са официални в календара на УЕФА, затова и Кордоба няма да се присъедини за селекцията. Това може да се случи едва след мача със Славия - на 18 ноември, когато Панама среща Камерун в Дубай. След това той ще трябва да се завърне за отложената среща с Лудогорец за първенство, както и 1/16 и 1/8-финалите за Купата.

Кондиционният треньор на Левски Михайло Шейкероски ще подложи на фитнес тест днес халфа Филип Кръстев. Полузащитникът лекува контузия, заради която пропусна гостуването на "Тича" срещу Черно море (0:0) в сряда.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов се надява, че ще има Кръстев на разположение за срещата на "Коритото". Днес Филип ще направи опит да тренира. От началото на кампанията той бе на терена в 19 мача във всички турнири, в които вкара 4 гола. Не игра единствено срещу Черно море.

В лазарета на "сините" продължава да бъде Ивелин Попов. Той е аут за неделя. В състава срещу Спартак в състава ще се завърне дефанзивният полузащитник Андриан Краев. Той изтърпя санкция за натрупани жълти картони.

Крилото на Спартак Варна - Здравко Димитров ще може да вземе участие в двубоя срещу Левски в неделя. 24-годишният футболист премина при "соколите" от "Герена" и в договора между двата клуба няма клауза, която да забранява на играча да се изправи срещу "сините".

Контрактът на Димитров с варненци е до края на сезона. Откакто премина в Спартак, фланговият нападател е неизменен титуляр и взе участие в девет двубоя в първенството, в които вкара един гол. Това се случи при загубата на "соколите" с 1:3 като гост на Берое в десетия кръг.

Здравко бе със статут на отлъчен на "Георги Аспарухов", след като няколко пъти бе хванат в крачка за неспазване на клубния правилник. По сходен начин "сините" решиха и казуса с Димитър Костадинов, който също влезе в "черния" списък" на Стоилов. Сега Здравко Димитров ще има възможност да покаже, че несправедливо е бил изгонен от Мъри.

Треньорът на Спартак - Тодор Киселичков е на мнение, че Левски не са в криза. "Очаквам труден мач срещу много силен отбор. Един от най-силните в България. Надявам се да се получи футболен празник за феновете в града. Очакванията са отново стадионът да бъде пълен. Най-важното е нашият отбор да се представи добре и да зарадваме привържениците. Това, че Левски в момента не постига резултати, не означава, че е в слаба форма. В повечето от мачовете си сините надиграваха противниците си. Създаваха положения. Да, направиха много пропуски, но не съм на мнение, че Левски е в някаква криза. Напротив, това са временни резултати, които рано или късно ще се променят. Изправяме се срещу изключително силен отбор и се надявам да ги затрудним максимално", заяви 47-годишният Киселичков.

 

ПРОГНОЗА: СПАРТАК ВАРНА - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
475