С помощта на публиката, Левски ще бие Литекс


В. Мухарски

С помощта на публиката, Левски ще бие Литекс

Левски - Литекс
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 08.05.2011
Час: 21:00
Съдия: Петер Винк (Холандия)

В мач от 26-ти кръг на “А”, Левски приема Литекс на своя стадион “Георги Аспарухов” в София. Двубоят е от значение за първото място в класирането, което се заема от ловчанлии. При евентуална победа, “оранжевите” ще бъдат считани за сигурен шампион на страната ни, а “сините” могат да бъдат изместени от второто място от вечния си съперник – ЦСКА. При победа обаче, възпитаниците на Ясен Петров ще скъсят дестинацията с лидера.

Старши-треньорът на Левски за първи път от много време няма проблеми с контузени или наказани футболисти и ще може да заложи на най-доброто във важната среща с тима от Ловеч. След контузия, в състава се завръща Дъстли Мюлдер, който пропусна мачовете със Сливен и Пирин. Очаква се холандецът да си партнира в защитата с Йордан Милиев, Иво Иванов и Веселин Минев. Отбраната на Литекс ще бъде тормозена от головата машина Гара Дембеле, който ще се опита да се разпише в трети пореден мач. Звездата на отбора ще играе срещу ловчанлии и за трансфера си в клуб на Запад. На “Герена” ще присъстват скаути от Вердер Бремен и Астън Вила, които ще наблюдават изявите на французина.

Очаква се сериозен зрителски интерес към срещата на стадион “Георги Аспарухов”. Националният клуб на привърженика на Левски призова, чрез официалния си сайт, феновете на клуба да подкрепят свойте любимци на стадиона. “В неделя вечер ни предстои важна битка. Битка, която сме длъжни да спечелим! Ела и подкрепи Левски! Заради историята, заради традицията, заради любовта! ВСИЧКИ НА ГЕРЕНА!!!”, се пише в обръщението.

Наставникът на столичани Ясен Петров заяви преди дербито, че е готов да постави капани на съперника. “С Литекс се познаваме доста добре. Както ние искаме, така и те желаят да измислят някои детайли, с които да се изненадаме в мача. За това имахме закрити тренировки, на които работихме върху някои капани, които могат да ни помогнат, за да ги изненадаме”, уверен бе пловдивския Джанини.

Старши-треньорът на Литекс Любослав Пенев няма да може да разчита на контузените Сандриньо, Ивайло Петков и Том. Всички останали играчи са здрави и ще бъдат на разположение за срещата със “сините”. Очаква се на “Герена” да има агитка от 500 зрители, които ще дерат гърла за Христо Янев, Дока и компания.

“Готвим се за мача с Левски. С тях направихме добри мачове, както за Купата на страната, така и за първенството. Очаквам и се надявам да се получи силен и интересен двубой с много голове. Имаме всички предпоставки, за да се получи спектакъл. Ще играем на хубав терен, пред доста публика. Не се притеснявам, че гостуваме. Моят отбор играе добре навън”, заяви Любо Пенев преди мача с Левски.

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

10 април Миньор Перник - Левски 0:0 (А група)
17 април Левски - Черно море 1:0 (А група)
24 април Берое - Левски 2:3 (А група)
01 май Левски - Сливен 5:0 (А група)
04 май Пирин - Левски 2:3 (А група)

Литекс:

16 април Черноморец - Литекс 0:1 (А група)
20 април ЦСКА - Литекс 2:1 (А група)
24 април Литекс - Видима 4:0 (А група)
30 април Черно море - Литекс 0:1 (А група)
04 май Литекс - Сливен 4:0 (А група)


Досегашни срещи:

Левски - Литекс

38 мача
16 победи за Левски
12 равенства
10 победи за Литекс
Голова Разлика: 55:40 за Левски


Коефициенти от bet365:
Левски - 2.00
Равен - 3.10
Литекс - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.95
Равен - 3.10
Литекс - 3.85

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181