Повече от 300 полицаи ще охраняват на дербито на Варна


FUTBOL-TV

Повече от 300 полицаи ще охраняват на дербито на Варна

Заради дербито между Спартак 1918 Варна и Черно море, което ще играе в събота от 15:15 часа на стадион "Спартак", ще има ограничения на движението в града, съобщиха от пресцентъра на полицията в крайморския град.

От 13:00 до 18:00 часа в деня на двубоя поетапно ще се спира движението на пътни превозни средства с пропускане на автобусите от масовия градски транспорт по няколко пътни отсечки - от кръстовището на бул. "Цар Освободител" с бул. "Осми Приморски полк" до кръстовището с ул. "Отец Паисий" и ул. "Прилеп" от кръстовището с ул. "Кестен" до централния вход на стадион "Спартак". Временни спирания на движението ще има и по отсечките бул. "Осми Приморски полк" от кръстовището с ул. Н. Й. Вапцаров" до кръстовището с ул. "Царевец", както и южното платно на ул. "Царевец" от кръстовището с бул. "Осми Приморски полк" до кръстовището с бул. "В. Левски".

В деня на срещата и до три часа след неговото приключване не се допуска предлагането на алкохолни напитки в спортната зона. Забраната е съгласно чл.15 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Организаторите трябва да вземат необходимите мерки за осигуряване нормалното протичане на футболната среща.

Областната дирекция на МВР ще охранява дербито с безпрецедентен брой униформени - 350 души и 6 полицейски кучета.

Преди дербито на Варна, което е първото от 13 години насам, Черно море заема 6-то място във временното класиране наefbet Лигата с 24 точки от 13 двубоя и мач по-малко. Спартак 1918 Варна пък е на последното 16-то място с актив от 5 точки от 14 срещи.

  Сподели
210