Дербито на Генуа ще завърши наравно


.

Дербито на Генуа ще завърши наравно

Неделното дерби в Серия А противопоставя един срещу друг Сампдория и Дженоа в 98-то градско дерби на Генуа.

Самп е едва 15-ти в класирането с 16 точки, спечелени от 4 победи и 4 равенства. Останалите 5 срещи на тима бяха загубени. Момчетата на Валтер Мацари започнаха доста добре с равенство срещу шампиона Интер, но след това формата им спадна. Все пак напоследък те записаха няколко успеха, с което се отлепиха от опасната зона.  В сряда Самдория игра своя 3-ти мач в груповата фаза на УЕФА и го загуби катастрофално с 0:3 от Стандарт Лиеж в Белгия. Така, за да се класират напред  “моряците” трябва да победят Севиля в последния кръг.

Дженоа е по-отскоро в елита, но се представя много по-успешно през този сезон. Тимът е 7-ми с 22 точки дошли от 6 победи, 4 равенства и 4 загуби. Сред тези победи обаче три са над Милан, Рома и Наполи. Две от равенствата са срещу Интер и Лацио на “Сан Сиро” и на “Олимпико”. На свой терен Дженоа е непобедим като има 6 победи и равен. Като гост обаче тимът не познава успеха. В последния кръг Болоня спря победната серия на “грифоните” като удържа 1:1.

Анджело Паломбо не игра в УЕФА срещу Стандарт като е под въпрос и за дербито. Със сигурност за Сампдория няма да видим втория вратар Антонио Миранте, който ще играе отново през януари. Като нападателен тандем за домакините ще видим звездата Антнио Касано и Клаудио Белучи.
Андреа Гасбарони контузи глезена по време на тренировката на Дженоа и вероятно няма да се възстанови навреме. Треньорът Гасперини обаче е доволен, че Франческо Модесто отново е на негово разположение. Матео Паро е със скъсани коленни връзки и ще отсъства дълго. Марсело Роман е аут за месец заради сериозно мускулно разтежение. И “грифоните’ могат да се похвалят с мощна атака. Те практикуват 3-4-3 със Скули, Паладино и звездата Диего Милито.

Този мач е труден за прогнозиране. Дженоа е във суперформа, но не е най-силният гост. За тяхно щастие двата тима играят на един и същи стадион “Луиджи Ферарис”. Така само публиката на Самп ще е малко повече. Домакините обаче нямат загуба от градския си съперник в Серия А от далечната 1991 година.   Все пак при 6-те им мача в Серия Б след 2000 година Дженоа взе 2 победи. Формата в този мач така или иначе няма значение, така че може да очакваме напрегнат и непредвидим двубой, който най-вероятно ще завърши наравно.

Вероятни състави:

Сампдория: Кастелаци, Кампаняро, Лучини, Акарди, Станкевициус, Делвекио, Паломбо, Саммарко, Пиери, Касано, Белучи

Дженоа: Рубиньо, Биава, Ферари, Крисчито, Роси, Мота, Йурич, Ванден Боре, Скули, Паладино, Милито

Последни 5 мача:

Сампдория: ЗЗРПП
Дженоа: РРЗПР

Прогноза – 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
78