Стефан Аладжов: Уелтън си правеше каквото поиска с Турицов


FUTBOL-TV

Стефан Аладжов: Уелтън си правеше каквото поиска с Турицов

Легендата на Левски Стефан Аладжов коментира пред "Тема Спорт" победата в дербито над ЦСКА (2:0) и последвалото наказание за "сините". Рекордьорът по мачове за столичани сподели мнението си и за трансфера на Абдулахи Шеху в тима.

Г-н Аладжов, Левски победи ЦСКА в дербито преди паузата за националните отбори. Какво ви направи впечатление в играта на сините?

Преди мача Левски имаше проблеми с контузии и скамейката за двубоя бе по-къса, но футболистите доказаха, че когато искат, могат да играят много силно. Напълно заслужена победа. Някои хора бяха изненадани от този категоричен успех. Хубавото е, че сините спечелиха и най-важното е, че взеха три точки. Левски победи отбор, който постоянно купува футболисти и прави големи селекции. ЦСКА разполага с по-големи финанси, но сините ги надиграха и заслужиха успеха си.

С какво Левски спечели срещу ЦСКА?

Много добре се представиха всички футболисти. Видя се агресия в предни позиции и сигурност в защитата. Левски можеше да реши мача още до 20-ата минута, но отново направиха пропуски в предни позиции. Хубавото е, че създават много чисти положения, но ще е по-добре повече от тях да бъдат реализирани. Защото ЦСКА удари гредата през първото полувреме и ако топката бе влязла в мрежата, повеждат и двубоят можеше да тръгне в съвсем друга посока. Но това не се случи и сините успяха да си решат мача през второто полувреме.

Уелтън и Роналдо ли бяха над всички в дербито с постоянните си пробиви по крилата?

Да, преди това казах, че всички футболисти се представиха на ниво, но особено Уелтън бе постоянна заплаха за защитата на ЦСКА. Бразилецът надбягваше и преодоляваше както си иска Иван Турицов. Видяхте, че накрая и бранителят на червените си изпусна нервите и бе изгонен. В този мач сините играха въодушевено. Публиката бе зад тях и ги подкрепяше постоянно. Както винаги Левски имаше повече привърженици по трибуните, независимо в какво състояние е отбора.

Как ще коментирате наказанието, което получиха сините след мача за домакинство пред празни трибуни и последвалата декларация от клуба?

Не знам докога ще продължават тези неща. Може да има и някой провокатор в публиката на Левски. Както се знае, клубът не е добре финансово и сега трябва пак да дава излишни пари за глупости. Преди това също имаше такива ситуации. Не знам какви са тези хора и как влизат на стадионите. Все си мисля, че трябва да има полицай, който да следи когато се случват тези ексцесии. Да снима с камера, както се взеха решения в Англия. Хващат те и няма да стъпваш по стадионите за една година, а и плащаш сериозна глоба. Но говорим за тази страна, а не знам дали в България е възможно това да се случи. С лека ръка се плащат глобите и язък, че толкова средства продължават да събират феновете.

Вярвате ли, че може да бъде отменено това наказание и как гледате на призива на ръководството феновете да напълнят стадиона срещу Ботев Пловдив?

Дано Апелативната комисия към БФС го отмени. Но за тази агитация на ръководството привържениците да напълнят стадиона за мача с Ботев Пловдив, не знам...Говорих с мой познат, с когото обсъждахме наказанието и при неподчинение могат да се отнемат точки. Това е неприятно в момента и трябва да са сигурни в нещата, за да не се стига до по-тежки наказания.

Преди дербито с ЦСКА Левски привлече нигерйския защитник Абдулахи Шеху. Изненада ли ви този трансфер? Какво очаквате от представянето му?

Мачовете ще покажат какви качества има. Не гледам вече кой каква визитка има. Преди време си говорихме точно за такива футболисти, които са минали през големи отбори, но къде точно и как е играл, не се знае. Нека да излезе на терена и тогава ще видим какво представлява. Дано да свърши добра работа на Станимир Стоилов и Левски. Ще стискаме палци това да се случи.

Победата над ЦСКА може ли да вдъхне още повече самочувствие на сините в предстоящите мачове в първенството?

Предполагам, че това ще се случи. Като гледам програмата на тима, изключвам отложените срещи, и смятам, че срещу следващите съперници Левски може да спечели. Но неведнъж съм го казвал, че в Първа лига няма слаби отбори, но мисля, че сините са с класа над тях. Просто не трябва да се подценява никой. Да играят мач за мач и да събират точки.

  Сподели
287